Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Έξι βιβλία – δικαίωση του συντοπίτη μας δημοσιογράφου Δημήτρη Στεργίου.

Η εκρηκτική ελληνική οικονομική επικαιρότητα δικαίωσε τη συγγραφική και δημοσιογραφική προσπάθεια για ενημέρωση του συντοπίτη μας δημοσιογράφου (από την Παλαιομάνινα) Δημήτρη Στεργίου. Ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και στέλεχος στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» επί τριάντα χρόνια και ως διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής παρουσίαζε, με στοιχεία, τη λεηλασία της ελληνικής οικονομίας και το συνεχιζόμενο μετά 1972 πολιτικό και οικονομικό δράμα της χώρα μας. Ένα μέρος της μαχητικής αυτής ενημέρωσης αποτυπώθηκε σε σειρά βιβλίων του, τα οποία είναι τα ακόλουθα:
- «Είκοσι χαμένα χρόνια- Το χρονικό της λεηλασίας της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 1972 – 1992». Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 1994.
- «Αυτή είναι η Ελλάδα – τα οκτώ μεγαλύτερα εγκλήματα στην οικονομία μετά τη μεταπολίτευση». Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», Αθήνα 2000.
- «Της Σοφοκλέους το κάγκελο – Η ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου ως φάρσα, κωμωδία και ιλαροτραγωδία από το 1970 έως την άνοδο και την πτώση του το 1999). Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2000.
- «Η μεγάλη φούσκα της οικονομίας 1981 – 2001 – τα ντοκουμέντα της συμφοράς». Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2002.
- «Η μεγάλη φούσκα του εκσυγχρονισμού του Κ. Σημίτη- τα ντοκουμέντα της σπατάλης και της φορολογικής σκληρότητας». Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2004.
- «Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981 – 2005». Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2005.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο βιβλίο κυκλοφόρησε, πάλι με στοιχεία, όταν διαπιστώθηκε ότι και η τότε νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέχιζε να κάνει ό,τι και … όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο