Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού.

Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους με θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού».
Η ερώτηση των Βουλευτών έχει ως εξής:
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού
Σοβαρά προβλήματα
παρατηρούνται στη λειτουργία του Κ.Υ. Αστακού που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του λόγω ελλείψεων.
Όπως και στις υπόλοιπες μονάδες του Ε.Σ.Υ. στο νομό, υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και στις υποδομές. Υπάρχει αδυναμία κάλυψης του Κ.Υ. Αστακού με εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών συνολικά αλλά και γιατί αυτοί που υπάρχουν (3 στον αριθμό) αξιοποιούνται και για την κάλυψη αναγκών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και άλλων Κ.Υ. της περιοχής.
Το ασθενοφόρο δεν επιχειρεί σε 24ωρη βάση καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού διαφορετικά κινδυνεύει η ίδια η λειτουργία του Κ.Υ. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος.
Τα αποτελέσματα των ελλείψεων τα βιώνει καθημερινά ο λαός και συμπυκνώνονται στο δίλημμα, θα ταλαιπωρηθείς ή θα πληρώσεις. Πρόκειται για μια συνειδητή αντιλαϊκή πολιτική επιλογή που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας σπρώχνοντας μεγάλα τμήματα του λαού προς ιδιωτικές εταιρείες παροχών υγείας. Η εμπορευματοποίηση της υγείας δημιουργεί κέρδη για το κεφάλαιο και καινούρια βάρη για το λαό.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη επάνδρωση του Κ.Υ. με το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, και τον εξοπλισμό του με τα απαραίτητα μηχανήματα;
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο