Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Επίκαιρη Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα την υποτιμολόγηση των φαρμάκων.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα την υποτιμολόγηση των φαρμάκων.
Ο κος Κουρουμπλής στην ερώτησή του αναφέρει πως την τελευταία δωδεκαετία παρόλο που έχει λήξει το «πατέντο» εκατοντάδων φαρμάκων, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου δεν έχει προβεί σε υποτιμολόγηση της τιμής τους κατά 20%. Συνέπεια της εν λόγω σοβαρής παράληψης υπήρξε το γεγονός της ζημίωσης του κράτους.
Εν συνεχεία ερωτάται η κα Υπουργός, εάν η νέα ηγεσία του Υπουργείου:
α) έχει προβεί σε έρευνα των πεπραγμένων της παραπάνω επιτροπής,
β) έχει αναθέσει την υπόθεση σε δημόσια αρχή ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το δημόσιο και τον αριθμό των φαρμάκων που έπρεπε να υποτιμολογηθούν, και
γ) θα προχωρήσει σε εφαρμογή του πόθεν έσχες των τελευταίων 10 ετών για όσους συμμετείχαν στην επιτροπή υποτιμολόγησης των φαρμάκων του Υπουργείου Οικονομίας.
Στην ερώτηση του βουλευτή κλήθηκε να απαντήσει ο Υφυπουργός κος Μάρκος Μπόλαρης. Ωστόσο ο κος Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα επανακαταθέσει την ερώτηση προκειμένου σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής να παραστεί και να απαντήσει η αρμόδια Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο