Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για στήριξη των πολύτεκνων πατεράδων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, Σταύρος Σκοπελίτης και Μπάμπης Χαραλάμπους με θέμα "Την αδικία σε βάρος των πολύτεκνων πατεράδων, οι οποίοι δεν θεωρούνται δικαιούχοι της πολύτεκνης ισόβιας σύνταξης όταν τελούν σε χηρεία".
Η ερώτηση των Βουλευτών έχει ως εξής:
Θέμα: Ισόβια σύνταξη πολυτέκνων.
Καταγγέλλουμε την αδικία
που συντελείται σε βάρος των πολύτεκνων πατεράδων, οι οποίοι δεν θεωρούνται δικαιούχοι της πολύτεκνης ισόβιας σύνταξης όταν τελούν σε χηρεία.
Εδώ πάνε περίπατο όσα ισχυρίζονται όλες οι κυβερνήσεις περί ισότητας. Η ισότητα ισχύει μόνο όταν πρόκειται να ανεβάσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να τα εξισώσουν μεταξύ ανδρών και γυναικών ή όταν πρόκειται να γίνουν περικοπές σε κοινωνικές παροχές που κερδήθηκαν μετά από χρόνια διεκδικήσεων.
Η μεγάλη υποκρισία του δήθεν κοινωνικού κράτους είναι ότι παίρνουν την ισόβια σύνταξη πολυτέκνων όσοι έχουν πάει στα δικαστήρια και έχουν δικαιωθεί. Η πολιτεία, μετά τη δικαίωση αυτών των πολύτεκνων πατεράδων, αντί να επεκτείνει το μέτρο σε όλους σιωπά.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
αν πρόκειται να αρθεί αυτή η αδικία και να επεκταθεί το μέτρο σε όλους τους πολύτεκνους πατεράδες που τελούν σε χηρεία ή θα πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκαιο τους.
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Σταύρος Σκοπελίτης
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο