Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης με Θέμα: «Έκτακτη χρηματοδότηση της Ν.Α Αιτ/νιας για τη λειτουργία τριών αρδευτικών αντλιοστασίων»

Επίκαιρη Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, προς την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: «Έκτακτη χρηματοδότηση της Ν.Α Αιτ/νιας για τη λειτουργία τριών αρδευτικών αντλιοστασίων»
Σοβαρότατα προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή αρδευόμενης έκτασης 150.000 στρεμμάτων, δημιουργεί η αδυναμία λειτουργίας τριών αρδευτικών αντλιοστασίων στις περιοχές Νεοχωρίου (Α2/9Α), Κατοχής (Α3/8) και Μεσολογγίου (ΑΟ/12-14) του ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Στα συγκεκριμένα αντλιοστάσια έγιναν δολιοφθορές και κλοπές μεγάλης κλίμακας με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την γεωργική παραγωγή 150.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενης έκτασης.
Στην επείγουσα και αγωνιώδη έκκληση του Νομάρχη Αιτ/νιας για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 250.000 € προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση των καλλιεργειών της συγκεκριμένης περιοχής με ένταξη στη ΣΑΕ 081 (την οποία σας κατέθεσα ως αναφορά-ΠΑΒ 2300/13-4-2010) απαντήσατε γενικώς και αορίστως ότι «θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των Τ.Ο.Ε.Β. Νεοχωρίου, Κατοχής και Μεσολογγίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας για την αποκατάσταση λειτουργικότητας των αντλιοστασίων τους, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του έργου και σύμφωνα με τις πιστώσεις που θα διατεθούν στο Υπουργείο μας»
Επειδή από την απάντησή σας φαίνεται ότι δεν έγινε κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης και η άκρως επείγουσα ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Νομαρχίας Αιτ/νιας, η οποία άπτεται της πολιτικής προστασίας,
ερωτάται η κ. Υπουργός
Προτίθεστε να ικανοποιήσετε άμεσα το αίτημα της Ν.Α Αιτ/νιας για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 250.000 € προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση 150.000 στεμμάτων και να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή των τριών περιοχών του νομού;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο