Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σήμερα Τρίτη, συνάντηση ενημέρωσης για την επένδυση υγροποιημένου πετρελαίου από το Κατάρ στο Πλατυγιάλι Αστακού.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ
(Συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της Παναιτωλοακαρναννικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ), Πατησίων 5, ΟΜΟΝΟΙΑ, 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις..)

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες.
…Μας έταξαν λιμάνι εμπορικό διαμετακομιστικό, το οποίο 35 χρόνια δεν το είδαμε ποτέ.
…Μας είπαν, γιατί έτσι αποφάσισε η Τοπική κοινωνία πριν 30 χρόνια, ότι στην ΒΙ.ΠΕ του Πλατυγιαλιού δεν επιτρέπονται να μπαίνουν επενδύσεις υψηλής όχλησης επικινδυνότητας και ρύπανσης και νομοθέτησαν γι' αυτό και μέσα σε πέντε λεπτά το Νομαρχιακό Συμβούλιο το ακύρωσε.
Μας είπαν για επένδυση από το ΚΑΤΑΡ
για παραγωγή ρεύματος με υγροποιημένο αέριο (LNG) και μας λένε τώρα για υγροποιημένο πετρέλαιο (LPG) και άλλα τέτοια επικίνδυνα ορυκτά (βουτάνιο – προπάνιο).
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αμήχανα χωρίς να ξέρει τι γίνεται και χωρίς κάποιοι υπεύθυνοι να την ενημερώνουν τι είναι τούτο το καινούριο και τι επιπτώσεις θα έχει στην ζωή τους.
Στα κρυφά προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ακυρώνοντας τις δικές τους αποφάσεις και τις επι τριακονταετίας αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, για το τι επενδύσεις θέλει και επιτρέπει στην ΒΙ.ΠΕ Πλατυγιαλού και στο λιμάνι.
Σε κάποια γραφεία κυβερνητικά σχεδιάζετε ξανά το μέλλον του λιμανιού, της περιοχής του Αστακού και του νομού, δυστυχώς με την συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού, της τοπικής εξουσίας με απούσα την τοπική κοινωνία.
Ο λαός απουσιάζει
, γιατί έτσι θα περάσουν τα σχέδιά τους πιο εύκολα. Για να συνεχίσει να απουσιάζει του τάζουν μέσα από τον μηχανισμό τους χιλιάδες θέσεις εργασίας κ.α.
Ξέρουμε ότι είμαστε πολλοί που μένουμε ξάγρυπνοι, παρακολουθώντας τα γεγονότα, όχι ως θεατές, αλλά ως ενεργοί πολίτες.
Ξέρουμε ότι, όπως είπαμε την αλήθεια για όλες τις ρυπογόνες επενδύσεις που κατά καιρούς μας έφερναν στο Πλατυγιάλι και τις αποτρέψαμε έτσι και τώρα θέλουμε, ως αρχή, να μάθουμε όλη την αλήθεια για την συγκεκριμένη επένδυση.
Αν πραγματικά νομίζετε ότι πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες για την επένδυση που δρομολογείται στο Πλατυγιάλι και έχετε τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας σας προσκαλούμε σε κοινή συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ Πατησίων 5,ΟΜΟΝΟΙΑ 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις..
Για το ποιο θα είναι το μέλλον του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής του Αστακού, ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει είναι ο ίδιος ο λαός της και οι αποφάσεις του, πρέπει να είναι σεβαστές από την οποιαδήποτε εξουσία.
(Τουλάχιστον αν έχουν προδιαγράψει το ΤΕΛΟΣ μας, να ξέρουμε τον τρόπο και τα μέσα που θα γίνει αυτό καθώς και τον θύτη).
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ και λοιποί συμπατριώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο