Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μήνυμα του βουλευτή Kώστα Καραγκούνη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μήνυμα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανιας Kώστα Καραγκούνη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
H 19η Μαΐου, που με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 ορίστηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί θλιβερή και επαίσχυντη ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία μας.
Οι Νεότουρκοι αφού αφάνισαν άδικα 353.000 ψυχές, οδήγησαν στο δρόμο της προσφυγιάς χιλιάδες έλληνες.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και απόδειξη αυτού είναι η αναγνώρισή της από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, από δέκα Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και την Πολιτεία της Νότας Αυστραλίας.
Η τραγωδία των Ελλήνων του Πόντου, που τιμούμε την ημέρα αυτή, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που απαιτούνται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, για να χαρακτηριστεί ως Γενοκτονία. Η μέρα αυτή επιτάσσει σε όλους τους Έλληνες την εκπλήρωση ενός εθνικού χρέους. Αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι δεν θα σταθούμε σιωπηλοί και συμπαραστεκόμαστε στο Ποντιακό Ελληνισμό όπου γης, στις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που θα διασφαλίζει την αποφυγή παρομοίων τραγικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο