Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ξεκινούν οι μελέτες και η αξιοποίηση του σπηλαίου Κωνωπίνας Ξηρομέρου.Την εκπόνηση Γεωλογικής και Γεωφυσικής μελέτης και έρευνας του σπηλαίου Κωνωπίνας του Δήμου Μεδεώνος, αποφάσισε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Η γεωλογική έρευνα θεωρείται αναγκαία - τόσο στο εσωτερικό του σπηλαίου της Κονοπίνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή - διότι από τα στοιχεία της θα προκύψει η αναγκαιότητα της απαραίτητης γεωφυσικής και στη συνέχεια γεωμετρικής έρευνας, για τον εντοπισμό και άλλων γειτονικών σπηλαίων τα οποία ενδεχομένως να είναι αξιοποιήσιμα και επισκέψιμα στο άμεσο μέλλον.
Το σπήλαιο της Κωνωπίνας βρίσκεται σε βάθος περίπου 20 μέτρων από την επιφάνεια της γης και αποτελείται από μια μοναδική και πανέμορφη αίθουσα διαστάσεων 20x15 περίπου μέτρων, διακοσμημένη σε άσπρο, κόκκινο και καφέ χρώμα, από πολλών ειδών σταλακτίτες, σταλαγμίτες, βοτρυοειδείς και κολώνες.
ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Επιτέλους δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί και να αναδειχτεί ο φυσικός θησαυρός του τόπου μας, που είναι το Σπήλαιο Κωνωπίνας. Μπράβο στη Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο