Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σήκωσαν μαύρα πανό στην Κατούνα κατά του ...«Καλλικράτη».





Τρία μαύρα πανό αναρτήθηκαν στο κέντρο της Κατούνας που γράφουν: «Η Κατούνα ήταν και θα παραμείνει Πρωτεύουσα του Ξηρομέρου. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σβήνει την ιστορία μας».
φορείς και οι κάτοικοι του δήμου Μεδεώνος προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι γιατί ο δήμαρχος Ανακτορίου απέρριψε την πρόταση του Υπουργείο εσωτερικών ως «Δήμος Ξηρομέρου» και βάπτισε το νέο δήμο ως: "Δήμος Ακτίου Βόνιτσας», διαγράφοντας έτσι την ιστορία της Κατούνας, που από ιδρύσεώς της, ήταν ισχυρό διοικητικό κέντρο, πρωτεύουσα του Ξηρομέρου, με εμβέλεια σε όλη την Αιτωλοακαρνανία μέχρι και σήμερα.
Απο τους δημότες Μεδεώνος, αναφέρονται και τα εξής:
Με τη νέα ονομασία διαγράφεται μια πορεία διαχρονική, ιστορική, που ταυτίστηκε με το όνομα «Κατούνα Ξηρομέρου». Δεν είναι τόσο απλό να διαγράφονται ιστορικά ονόματα και στη θέση τους να δίνονται καινούργια. Η ιστορία μιας περιοχής, σίγουρα ταυτίζεται με ονόματα και είναι περιττή η προσπάθεια να την ξαναβαπτίσεις. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Ανακτορίου να διέγραψε ένα όνομα, μια ιστορία, μια ολόκληρη εποχή, που ταυτίστηκε με την ονομασία Κατούνα Ξηρομέρου και να έδωσε ένα όνομα, ως "Δήμος Ακτίου Βόνιτσας», στον νέο δήμο Μεδεώνος, Ανακτορίου και Παλαίρου που είναι ανιστόρητος (αφού προέρχεται από τον Ρωμαϊκό εμφύλιο).
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι, που ασχολήθηκαν με την ονοματολογία, θα αποδώσουν τελικά στο νέο δήμο το όνομα που ιστορικά, κοινωνικά και γεωγραφικά χαρακτηρίζει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο