Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Στο pasok.gr οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές.

Διαδικτυακά και με τη διαδικασία των προτάσεων και αυτοπροτάσεων που θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μόλις ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» θα κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με στόχο το....αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου να γίνει η επιλογή τουλάχιστον των 13 υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες της χώρας θα είναι η αναγνωρισιμότητά τους όχι όμως μόνο στους νομούς από τους οποίους κατάγονται αλλά και στους γύρω. Για παράδειγμα, σύμφωνα με προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων και κατάγεται από την Κέρκυρα θα πρέπει να είναι αποδεκτό και στη Ζάκυνθο.
Παράλληλα, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων θα είναι η εμπειρία τους καθώς «θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα, π.χ. ΕΣΠΑ, έργα και επενδύσεις».
Παρ΄ όλα αυτά, τα πρόσωπα στα οποία προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ βάσει των προσόντων τους θα επιδιωχθεί να μην είναι βουλευτές, νομάρχες ή ακόμη και υπουργοί.
Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους που δεν αλλάζουν διοικητικά όρια θα επιλεγούν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα ίδια πρόσωπα, εάν πρόκειται για ήδη εκλεγμένους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ.
Στις περιπτώσεις δήμων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνενώνονται με άλλους, οι οποίοι επίσης έχουν εκλεγμένους πράσινους δημάρχους, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει είτε με προκριματικές εκλογές είτε με αποφάσεις των οργάνων κεντρικά και περιφερειακά.
Ως ιδιαίτερες αντιμετωπίζονται από το ΠΑΣΟΚ οι περιπτώσεις δήμων στους οποίους έχουν εκλεγεί στελέχη του Κινήματος έπειτα από συνεργασία με τον Συνασπισμό. Γι΄ αυτούς τους δήμους θα πάρουμε «ειδικές αποφάσεις» λένε παράγοντες της Ιπποκράτους που γνωρίζουν τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις της Κουμουνδούρου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Οι μεγάλοι δήμοι
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ και σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαΐου ώστε να αρχίσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος από επιτροπή, την ευθύνη της οποίας έχει ο βουλευτής και έμπιστος συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν και οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρης Στεφάνου, Σωκράτης Ξυνίδης.
Πρώτη πηγή: http://inagrinio.blogspot.com/
Πηγή:
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο