Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η αναγκαιότητα κατασκευής του Οδικού άξονα Αγρίνιο-Αγγελόκαστρο (Ιόνια οδός)-Πλατυγιάλι.

Όπως είναι γνωστό έχει δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα της Ιονίας Οδού, η λεγόμενη παράκαμψη Αγρινίου.
Δυστυχώς
όμως για την πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή η πρόσβαση στο νέο αυτό δρόμο δεν είναι ούτε άμεση ούτε ασφαλή (πολλές επικίνδυνες στροφές).
Όλοι πλέον αναγνωρίζουν (Νομαρχία, Δήμοι και πολίτες) ότι χρειάζεται ένας κάθετος άξονας που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Ιόνια Οδό, μία μεγάλη ευθεία, Δυτικά της πόλης, η οποία θα καταλήγει στο Κόμβο του Αγγελοκάστρου.
Πράγματι, ο νέος αυτός δρόμος, αν πραγματοποιηθεί θα είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης και την ευρύτερη περιοχή, αφού:
- Θα ενώσει την πόλη με το νέο δρόμο με ασφάλεια και σε σύντομο χρόνο (12 περίπου χλμ.).
- Θα είναι το πρώτο τμήμα για τον άξονα Αγρίνιο – Πλατυγιάλι, συνέχεια του δεύτερου τμήματος, που πραγματοποιείται χρόνια τώρα. (Το 2ο τμήμα πραγματοποιείται – Σήραγγα Αγ. Ηλία).
- Θα αποτελέσει την αρχή της ανάπτυξης της λίμνης Λυσιμαχείας, γιατί θα είναι κοντά στη λίμνη και θα φέρει πιο γρήγορα τους κατοίκους της πόλης, για μια μελλοντική τουριστική ανάπτυξή της, αφού πρώτα γίνει μια στοιχειώδης υποδομή και παρέμβαση (φιλική προς το περιβάλλον) της λίμνης.
- Θα φέρει τους κατοίκους τους θερινούς μήνες πιο κοντά στις Ακαρνανικές ακτές και στις παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή.
Το ανάγλυφο της περιοχής βοηθάει στην κατασκευή αυτού του νέου δρόμου, αφού θα είναι μέσα στην Αιτωλική πεδιάδα του Αγρινίου. Δεν υπάρχουν δηλαδή φυσικά εμπόδια. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι μία μικρή γέφυρα στον λιμνοπόταμο Δήμικο.
Πρόκειται για ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο – ένα δρόμο που θα δώσει διέξοδο και μεγάλη προοπτική.
Χρίστος Καραλής
http://agrinio-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο