Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

«Δήμος Ακαρνανίας»: Είναι η πρόταση από την εφημερίδα «Ακαρνανία»για το όνομα του νέου Δήμου Ανακτορίου-Μεδεώνος-Παλαίρου.

Γιατί δεν πράττουμε το αυτονόητο;
Όπως όλοι γνωρίζουμε το χωροταξικό του σχεδίου νόμου για τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περισσότερο γνωστό και σαν «Πρόγραμμα Καλλικράτης», έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Για τη περιοχή μας προβλέπονται δύο δήμοι ένας με έδρα τον Αστακό και ένας με έδρα τη Βόνιτσα, μια και το όνειρο για ένα μεγάλο Δήμο Ξηρομέρου ναυάγησε. Σχετικά με την ονομασία του Δήμου στο βόρειο τμήμα του Ξηρομέρου έχει προταθεί το όνομα Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας που όπως αντιλαμβανόμαστε δεν είναι αποδεκτό από όλους, ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Κατούνας και των χωριών κοντά σ’ αυτή. Και πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι αληθές ότι το όνομα Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας δεν ταιριάζει σε ολόκληρη τη γεωγραφική ενότητα του νέου Δήμου.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν πράττουμε το αυτονόητο, να οργανώσουμε ένα κοινό δημοτικό συμβούλιο οι τρεις υπό ένωση Δήμοι, με συμμετοχή και των εκπροσώπων των χωριών, και να αποφασίσουμε για ονομασία που θα μας καλύπτει όλους.
Η εφημερίδα μας θα τολμήσει και μια δεύτερη πρόταση.
Το όνομα του νέου Δήμου στο βόρειο κομμάτι του Ξηρομέρου να είναι:
«Δήμος Ακαρνανίας»
το αρχαίο Ελληνικό όνομα της περιοχής μας που δυστυχώς διχοτομήσαμε.

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Αξίζει πολλών επαίνων η διατύπωση της θέσης του επιστήμονα Σπύρου Μπαράκου, στο σημαντικό ζήτημα σχετικά με την ονομασία του Ενιαίου Δήμου Ανακτορίου-Μεδεώνος-Παλαίρου. Οι ιστορικές και πολιτισμικές αναφορές που λίγο πολύ γνωρίζουν όλοι οι Ξηρομερίτες πολίτες για την πορεία μας στο χρόνο ενισχύουν την ονομασία «Δήμος Ακαρνανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο