Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ξεκινά σήμερα η κοινοβουλευτική μάχη για τον «Καλλικράτη»

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή μια κατά τα φαινόμενα σκληρή μάχη για τον «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί η ΝΔ που έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών εδώ και αρκετό καιρό, τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανές ότι επιδιώκει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό.
Την αρχή έκανε την προπερασμένη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου αίτημα το οποίο προκάλεσε την πρώτη μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Εσωτερικών.
Η συνέχεια στην κόντρα δόθηκε την Παρασκευή με την κατάθεση του νομοσχεδίου και την Δευτέρα με την συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στην αυτοδιοίκηση gr, στην οποία εξαπέλυε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαμε νέα επίθεση, αυτή τη φορά του Αντώνη Σαμαρά κατά του υπουργού Εσωτερικών, απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. και ανταπάντηση του αρμόδιου Τομεάρχη της ΝΔ Χρήστου Ζώη, με την καταληκτική φράση «θα τα πούμε στη Βουλή».
Ψάχνουν για «νέους Οικονόμου»
Να σημειωθεί ότι η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα γίνει έως την Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να είναι νόμος του κράτους μέχρι τα τέλη Μαίου. Αν και ο Γιάννης Ραγκούσης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν φροντίσει να συζητήσουν διεξοδικά με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι υπεύθυνοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εφαρμόζουν στενό «μαρκάρισμα» στους «ύποπτους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έχουν τα ραντάρ τους σε αυξημένη ετοιμότητα, μήπως και εντοπίσουν περιπτώσεις νέων «Οικονόμου» Υπενθυμίζεται ότι εισηγητές του νομοσχεδίου για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» θα είναι από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας και από τη ΝΔ ο Χρήστος Ζώης.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο