Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το Σάββατο 29 Μάη η Πορεία Ειρήνης από τη Νατοϊκή βάση του Ακτίου στη Βόνιτσα. Πορεία στη παραλία της Βόνιτσας, ομιλίες και συναυλία.

Κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας και Φορέων της περιοχής για το αντιιμπεριαλιστκό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟϊκή Βάση του Ακτίου και την Πορεία Ειρήνης που θα γίνει φέτος στη Βόνιτσα.

Πορεία Ειρήνης. Σάββατο 29 Μάη
• 7 μ.μ. συγκέντρωση στη πύλη της νατοϊκής βάσης στο Άκτιο
• 8 μ.μ. πορεία στη παραλία της Βόνιτσας, ομιλίες και συναυλία από νεανικά σχήματα
Συμπληρώνονται 47 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που μαζί με τους Ανδρέα Μαμμωνα, Παντελή Γούτη και Μπάμπη Παπαδόπουλο απειθάρχησαν στο αστικό κράτος, αψήφησαν την τρομοκρατία και την κυβερνητική απαγόρευση και ξεκίνησαν την Μαραθώνια πορεία ειρήνης.
47 χρόνια μετά τη δολοφονία που προκάλεσε το αστικό κράτος – παρακράτος με την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πλουτοκρατία γίνεται πιο επίκαιρος και αναγκαίος. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε σήμερα ξεσηκωμό στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
47 χρόνια μετά, η κυριαρχία της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα και στις άλλες καπιταλιστικές χώρες. Εντείνεται η καπιταλιστική εκμετάλλευση και αυξάνεται η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση. Δυναμώνει ο αυταρχισμός, η καταστολή, η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
47 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι όπου γης, βιώνουν την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις βαριές αντιλαϊκές της συνέπειες. Προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση των εργαζόμενων, η καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς όφελος των μονοπωλίων.Τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χτυπούν το σύνολο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων, υπηρετούν τα συμφέροντα και την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου.
47 χρόνια μετά συνεχίζει να οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για το μοίρασμα των αγορών και περιοχών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Συνεχίζουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που οδηγούν σε μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, σε νέα πιο εντατική κούρσα πυρηνικών και συμβατικών εξοπλισμών. Tο ΝΑΤΟ υιοθέτησε τη Διακήρυξη για τη «Συμμαχική Ασφάλεια στον 21ο αιώνα» και με το Νέο του Δόγμα, το επιθετικότερο από όλα μέχρι σήμερα, ετοιμάζεται να επεμβαίνει επιχειρησιακά σε όλο τον πλανήτη. H EE κλιμακώνει και επεκτείνει τους τρομονόμους, τις στρατιωτικές, ναυτικές, αστυνομικές και άλλες επεμβάσεις στο εξωτερικό, αποσταθεροποιεί τα Δυτικά Βαλκάνια στην πορεία υλοποίησης της αντιδραστικής Συνθήκης της Λισσαβόνας, της ¨Στρατηγικής 2020 της ΕΕ ¨, της FRONTEX με στόχο την επιβολή των ιμπεριαλιστικών «συμφερόντων και των αξιών της ΕΕ στο εξωτερικό».
Ο αντικομμουνισμός και η συκοφάντηση της αντιφασιστικής νίκης των λαών, του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος οξύνεται για να δικαιολογηθούν οι ιμπεριαλιστικές θηριωδίες.
Δεν χωράει καμία ανοχή και καμιά αναμονή
Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του ανταγωνισμού στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης, η ένταση του πολέμου στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στις ακτές της Σομαλίας και αλλού, των προκλήσεων στην Παλαιστίνη, των αντιπαραθέσεων στα Βαλκάνια αλλά και η χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία των συνόρων στο Αιγαίο απαιτούν άμεση δράση και κινητοποίηση. Οι Νατοϊκές βάσεις στο έδαφος της χώρας μας συμμετέχουν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Η βάση του Άκτίου με τα ιπτάμενα ραντάρ των Άβακς συντόνισε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ. Μεγάλη κινητικότητα, επιδεικνύει κάθε φορά που υπάρχει εστία έντασης. Στοιχείο που επιπλέον συνηγορεί στο διώξιμο της βάσης είναι και τα περιβαντολογικά προβλήματα που δημιουργεί στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού κόλπου.
Η φετινή πορεία πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ:
- ξοδεύει δισεκατομμύρια για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς αναδεικνύοντας την Ελλάδα 5η στις εισαγωγές εξοπλισμού σ’ όλο τον κόσμο,
- επιβάλλει σκληρά μέτρα κατά του λαού, στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, που δημιούργησε η πλουτοκρατία,
- προωθεί επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην κατεύθυνση ανακήρυξης του Αιγαίου ως «γκρίζας ζώνης» σύμφωνα με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Άγκυρας,
- διατηρεί στρατεύματα σε πολλές χώρες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, την ίδια στιγμή που δέχονται σκληρή επίθεση τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού, υποβαθμίζονται και ιδιωτικοποιούνται η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία,
- προετοιμάζει το έδαφος για την αποστολή και άλλων στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ,- προωθεί νέα μέτρα για την ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου,
- μεθοδεύει “λύση” στο Κυπριακό, στα μέτρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αντίθετη με τα συμφέροντα και τους αγώνες του Κυπριακού λαού και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο έντονος, πιο μαζικός
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους να κλιμακώσουν αταλάντευτα και ανυπόταχτα τον αγώνα:
- για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των ξένων βάσεων,
- για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,
- για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, να μην αναγνωριστεί η απόσχιση του Κοσόβου, να αντιταχθούμε στην αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή,
- ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας του αντιφασιστικού αγώνα και της νίκης των λαών,
- για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πορεία, στις 29 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο