Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Προς νέο Δήμο Ακτίου: Συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε…

Η Κατούνα Ξηρομέρου, με τη μακραίωνη ιστορία της, δεν πρόκειται να λυγίσει στις «προτάσεις» αυτών που θέλουν να την σβήσουν από το χάρτη, καταργώντας το όνομά της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, την ταυτότητά της και την ίδια.
Θέλουμε να καταγγείλουμε ως απαράδεκτη, χωρίς όραμα και προοπτική την πρόταση του δημάρχου Ανακτορίου κ. Αποστολάκη, ο οποίος απέρριψε την ονομασία Δήμος Ξηρομέρου και ανακάλυψε το όνομα …Δήμος Ακτίου και τείνει να μετατρέψει την υπερηφάνεια μας για το τόπο μας από ευχή σε κατάρα.
Τιμάμε τον εμφύλιο πόλεμο που έκαναν οι Ρωμαίοι (οι Δυνάμεις του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας με τον Οκταβιανό, το 31 π.χ. στο Άκτιο) , όμως δεν έχουν μόνο οι Ρωμαίοι ιστορία, έχουμε και εμείς οι Ξηρομερίτες και τρίζουν τα κόκκαλα, των ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών, των άγνωστων ηρώων και των γνωστών καπεταναίων. (Πρόσφατα μάλιστα στην Αγία Δευτέρα διαβάστηκαν πάνω από 1500 ονόματα Ξηρομεριτών προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερωθεί, τούτος ο Τόπος μας).
Η πρόταση που κατάθεσε ο κ. Αποστολάκης το μόνο που κατάφερε ήταν να μας γεμίσει με αγανάκτηση και θυμό γιατί η Κατούνα δεν είναι ούτε «Βοσνία», ούτε «Λίβανος», ούτε «διεθνή ύδατα» για να την βαπτίσει όπως εκείνος θέλει.
Ήδη από ότι μαθαίνω οι πολιτιστικοί σύλλογοι Μεδεώνος θα συγκεντρωθούν με θέμα το μέλλον αλλά και για το παρόν του δήμου μας που κινδυνεύει και θα καθορίσουν το πλαίσιο της άμεσης, συντονισμένης και αποτελεσματικής αντίδρασης.
Κλείνοντας Θα θέλαμε να πούμε ότι πρέπει να αναθεωρήσετε την απόφαση σας γιατί κανείς Ξηρομερίτης δεν μπορεί να ταυτιστεί με το όνομα Δήμος Ακτίου και να κάνετε την επιλογή σας με βάση την πολιτικό-ιστορική ταυτότητα και των 3 δήμων.
Η σιωπή και η αδιαφορία είναι συνενοχή. Και σιωπηλούς, αδιάφορους, ένοχους, συνένοχους ή αυτουργούς σε αυτόν τον φόνο δεν θα έχετε τους Κατουνιώτες.
ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο