Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση από φορείς και σωματεία του νομού, σε συνέντευξη της βουλευτού κας Σοφίας Γιαννακά.

Τα 17 Αυτοδιοικούμενα Ν.Π.Δ.Δ. Επιχειρηματιών και Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι Ομοσπονδίες και Σωματεία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών, οι Ενώσεις Αγροτών, Δημοσίων Υπαλλήλων και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού που πρόσφατα με σειρά συσκέψεών τους αποφάσισαν να δώσουν τον αγώνα τους για να καταστεί σαφές σε όλους ότι το τερατούργημα που λέγεται Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς τις αντιστάσεις των ανθρώπων των επιχειρήσεων και της δουλειάς, εκφράζουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα η βουλευτής του νομού κα Σοφία Γιαννακά.
Σύμφωνα με τη βουλευτή: «Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για αλλαγή περιφέρειας. Όλες οι περιφέρειες στην Ελλάδα έμειναν στα παλιά τους όρια. Αν άλλαζαν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε το ΕΣΠΑ. Ποιος θέτει θέμα αλλαγής περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία; Μόνο αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα η ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ».
Την πληροφορούμε λοιπόν επειδή λείπει από το νομό μας συστηματικά και ειδικά αυτή την εποχή με τα όσα βιώνει ο Ελληνικός λαός, ότι το θέμα της Περιφέρειας ήταν πάντα σε πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιοχής από την εποχή της δημιουργίας του μορφώματος και αυτοί που υπογράφουν το κείμενο αυτό αλλά και μια πλειάδα από αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμών εξέφρασαν αυτή την απαίτηση.
Βεβαίως αν ήταν παρούσα σε πρόσφατη σύσκεψή μας όπου είχε κληθεί και απουσίαζε χωρίς καν να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει το λόγο, ίσως αποκτούσε γνώση του θέματος. Τέλος, ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας που υπηρετεί μόλις λίγους μήνες στην περιοχή, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια δυσλειτουργική Περιφέρεια και ότι 25 χρόνια τώρα καμία ενδοπεριφερειακή συνείδηση δεν δημιουργήθηκε. Δυστυχώς η κα Γιαννακά είναι από τους λίγους παροικούντες στην Αθήνα που ακόμα χρησιμοποιεί το σαθρό επιχείρημα του ΕΣΠΑ που ακόμη δεν έχει καν ανοίξει.
Το ποιος λέει ψέματα και ανακρίβειες για προσωπικό όφελος και ποιος κρατά αυτόν τον τόπο στη θέση που είναι χρόνια τώρα πρέπει η κα Γιαννακά να το αναζητήσει όχι στους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά εκεί που έχει στρέψει την οργή του ο Ελληνικός λαός.
Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να ξέρει τουλάχιστον το μόρφωμα της Περιφέρειας, ότι τρικλοποδιές και υστέρηση χωρίς την κατακραυγή μας δεν θα επιφυλάξει ξανά για την περιοχή μας. Όποιος πολιτικός νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται συστηματικά και να πετάει κορώνες από μακριά μπορεί να το πράξει. Αλλά καλό είναι τουλάχιστον στα τοπικά θέματα που δεν τα γνωρίζει, να σιωπά και ειδικά στα θέματα που αφορούν στο τι επιθυμούν οι παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί πολλοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής αποφάσισαν τώρα που η κατακραυγή έχει πια συγκεκριμένο στόχο να κάνουν και παρεμβάσεις αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και να μοιραστούν μαζί μας τα……οράματά τους για ένα τόπο που δεν γνωρίζουν καν.
Το κείμενο υπογράφουν οι Πρόεδροι των παρακάτω φορέων:
1. Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
2. Περιφερειακό Τμήμα Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
3. Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου
4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου
5. Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδος
6. Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου
7. ΕΑΣ Αγρινίου
8. Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας
9. Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου
10. Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος
11. Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων
12. Σύνδεσμος Οικονομολόγων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος
13. Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας
14. Σύλλογος Χοιροτρόφων Νομού Αιτωλοακαρνανίας
15. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
16. Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας
17. Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Υ.Γ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Αναδημοσιεύουμε την επίμαχη συνέντευξη της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων» και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαδάκη.
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
Σφοδρή επίθεση από τη Σοφία Γιαννακά για την Περιφέρεια
«Μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού δέχθηκε βολές για την απουσία του από τον αγώνα για αλλαγή περιφέρειας. Θεωρείται ότι έχουν βάση αυτές οι επικρίσεις ;” ερωτάται η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων» και τον Δημήτρη Παπαδάκη.
Η απάντησή της είναι ιδιαίτερα σκληρή:«Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για αλλαγή περιφέρειας. Όλες οι περιφέρεις στην Ελλάδα έμειναν στα παλιά τους όρια. Αν άλλαζαν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε το ΕΣΠΑ. Ποιος θέτει θέμα αλλαγής περιφέρειας στην Αιτ/νια; Μόνο αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα η ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτ/ναι τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ. Έμαθα ότι ο κύριος Τσιχριτζής κινητοποιήθηκε για δήθεν αλλαγή της περιφέρειας. Ας ασχοληθεί ο κ. Τσιχριτζής με την ελλειμματική ανάπτυξη, την καλπάζουσα ανεργία, την αστυφιλία στο εσωτερικό του νομού. Και όχι με μία συζήτηση που δεν τον αφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο