Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον «Καλλικράτη». 2 παραμένουν οι δήμοι στο Ξηρόμερο αλλά άλλαξε η ονομασία τους.

Kατατέθηκε τελικά στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, το οποίο τελικά περιλαμβάνει 325 δήμους. Στο Ξηρόμερο παραμένουν οι 2 δήμοι αλλά άλλαξε η ονομασία τους ως εξής:
Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας
με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανακτόριου β. Παλαίρου και γ. Μεδεώνος, και
Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αστακού β. Φυτειών και γ. Αλυζίας.
Στην Αιτωλοακαρνανία δημιουργούνται τελικά 7 δήμοι με το Αγρίνιο να μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ, αφού τόσο ο Αράκυνθος όσο και η Μακρυνεία προσαρτώνται σε αυτό. Απ την άλλη η Χάλκεια τελικά θα παραμείνει με τη Ναύπακτο και όχι με το Μεσολόγγι. Στις 7 Νοεμβρίου οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στις 14 οι επαναληπτικές, όπου χρειαστούν. Αναλυτικότερα στο νομό μας έχουμε τους εξής 7 δήμους:
1. Δήμος Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγρινίου β. Παραβόλας γ. Παρακαμπυλίων δ. Στράτου ε. Νεάπολης στ. Αγγελοκάστρου ζ. Παναιτωλικού η. Αρακύνθου θ. Μακρύνειας και ι. Θεστιέων, οι οποίοι καταργούνται
2. Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανακτόριου β. Παλαίρου και γ. Μεδεώνος, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αστακού β. Φυτειών και γ. Αλυζίας, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ναυπάκτου β. Αποδοτιάς γ. Πυλλήνης δ. Πλατάνου ε. Αντιρρίου και στ. Χάλκειας, οι οποίοι καταργούνται
5. Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμφιλοχίας β. Ινάχου και γ. Μενιδίου, οι οποίοι καταργούνται
6. Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου β. Οινιάδων και γ. Αιτωλικού, οι οποίοι καταργούνται.
7. Δήμος Θέρμου στον οποίο δεν επέρχεται καμία μεταβολή και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο