Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αντάμωμα φίλων αλόγου, στην Κατούνα.

















Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία το 2ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων αλόγου, στη γραφική περιοχή Νήσσα με τα πολλά πλατάνια, στην Κατούνα Ξηρομέρου.
Το 2ο αντάμωμα τα είχε όλα. Χιλιάδες κόσμος, οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντι και προπαντός ένα ζεστό χαμόγελο για όλο τον κόσμο. Ο Ιππικός Όμιλος Μεδεών Κατούνας που ήταν ο οικοδεσπότης μαζί με τους συνεργάτες εθελοντές (με τα ωραία μπλουζάκια τους που φρόντισε να τους ντύσει ο όμιλος) αποδείχθηκαν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ξηρομερίτικης φιλοξενίας.
Όλα άρχισαν στην ώρα τους, σ’ ένα μεγάλο ξέφωτο περιτριγυρισμένο από δέντρα δόθηκε η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των αλόγων να παρουσιάσουν τα άλογά τους και μάλιστα καλπάζοντας με μοναδικό τρόπο. Στην επίδειξη έλαβαν μέρος δεκάδες άλογα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να θαυμάσουνε τα περιποιημένα πανέμορφα άλογα με την πλήρη εξάρτησή τους (σέλα, χαλινάρια, πέταλα κ.λπ.) αλλά κυρίως να χαρούνε το μοναδικό καμαρωτό τρέξιμό τους.
Ακολούθησε διανομή δωρεάν ντόπιας πεντανόστιμης ψητής προβατίνας σε όλους και παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους τού κλαρίνου και των άλλων μουσικών οργάνων, με πολύ κέφι για χορό και τραγούδι.
Η Τοποθεσία Νήσσα ήταν ένας «παράδεισος» και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα άλογα, να συνευρεθούν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, να φάνε δωρεάν ψητή προβατίνα, αλλά και να απολαύσουν την ηρεμία των κρυστάλλινων νερών, την οργιώδη βλάστηση, τις ομορφιές και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής.
Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Μακρυπίδης, Κώστας Καραγκούνης, ο Δήμαρχος Μεδεώνος Γιάννης Σεραφής, ο Αντινομάρχης Γιάννης Λύτρας, οι δήμαρχοι Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, Ανακτορίου Γώργιος Αποστολάκης, Παλαίρου Νίκος Σολδάτος, ο Πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γεώργιος Γρίνος, ο Π. δήμαρχος Φυτειών Πάνος Γαζέτας, ο Π. δήμαρχος Μεδεώνος Δημήτρης Τζαβαλάς, ο Π. δήμαρχος Αλυζίας Ερωτόκριτος Γαλούνης, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακαρνανία» Σπύρος Μπαράκος, ο εκδότης της εφημερίδας «Κατούνα» Βαγγέλης Κουτιβής, κ.α.
«Θαυμάσια εκδήλωση - τέλεια οργάνωση», ήταν τα σχόλια από τους καλεσμένους που παρακολούθησαν την εκδήλωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο