Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: ««Nα ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή, ζητά να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα τους.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Σε δυσμενή θέση έχουν βρεθεί οι κτηνοτρόφοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας εξαιτίας της ανεύθυνης και καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, παρότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.
Τα προβλήματα, τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κτηνοτρόφοι όπως η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, , η μεγάλη γραφειοκρατία στην υλοποίηση των προγραμμάτων, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων, η αδιαφάνεια στην διανομή των δικαιωμάτων του εθνικού αποθέματος, οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, έχουν δημιουργήσει αρνητικές προοπτικές για ολόκληρο τον κλάδο.
Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας είναι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων, τη μείωση του κόστους των δανείων και τη ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων, τη καλύτερη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υποστήριξής των κτηνοτρόφων, την εξυγίανση του κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο