Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Άρση ασυλίας του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη. Το είχε ζητήσει ο ίδιος από τη βουλή.

Άρθηκε η ασυλία του Κώστα Καραγκούνη, βουλευτή της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας καθώς ο ίδιος είχε ζητήσει νωρίτερα την άρση, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του από τη Δικαιοσύνη. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Κ. Καραγκούνη, που κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου, ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν «παρών».
Δήλωση του Κώστα Καραγκούνη:
«Ζήτησα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας γιατί θεωρώ, ως νέος βουλευτής, ότι πρέπει ο πολιτικός κόσμος να κρίνεται από την δικαιοσύνη με τα ίδια ακριβώς μέτρα και σταθμά που κρίνεται κάθε Έλληνας πολίτης»
Σε μία εποχή που ο πολιτικός κόσμος βάλλεται καθημερινά, είτε δικαίως είτε αδίκως, θεώρησα χρέος μου για ένα ψευδώς καταγγελλόμενο αλλά κατά τα άλλα σύνηθες τροχαίο συμβάν να ζητήσω από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας. Παρότι το περιστατικό είναι άνευ ουσίας και σημασίας, σημειωτέον δε έχω ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη του ψευδώς καταγγέλλοντος, θεωρώ, ως νέος άνθρωπος και κυρίως ως νέος βουλευτής, ότι πρέπει ο πολιτικός κόσμος να κρίνεται από την δικαιοσύνη με τα ίδια ακριβώς μέτρα και σταθμά που κρίνεται κάθε Έλληνας πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο