Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα ΝΙΚΗΣ για το ΠΑΣΟΚ και ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Ανδρέα Μακρυπίδη έστειλαν οι χιλιάδες ετεροδημότες Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας.




Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση χιλιάδων ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνάνων μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας. Η πρωτοφανής συμμετοχή, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και το πάθος των Αιτωλοακαρνάνων έστειλαν μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ και στήριξης στον Ανδρέα Μακρυπίδη.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης κατά την ομιλία του περιέγραψε τη σημερινή πολιτική συγκυρία τονίζοντας ότι η πολιτική της Ν.Δ. εδώ και πεντέμισι χρόνια ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς (εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες) σε βάρος των πολλών και αδυνάμων (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι) επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές θα αλλάξουμε πορεία, με μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή και αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό μακράς πνοής.
Οι υποσχέσεις διαψεύσθηκαν και για την ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ στην διακυβέρνηση της Ν.Δ.. Πεντέμισι χρόνια πέρασαν άπρακτα, με τα μεγάλα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη να παραμένουν στάσιμα. Το ΠΑΣΟΚ, αν και υπήρχαν παραλήψεις, έκανε και θα κάνει πολλά για την Αιτωλοακαρνανία. Ο υποψήφιος βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή τονίζοντας πως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για την Αιτωλοακαρνανία, για το αύριο του τόπου μας, είναι στους τομείς:
- των υποδομών.
- της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με νέα ποιοτικά και ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα
- της πράσινης – βιώσιμης ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε:
- στην ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων κτιριακών υποδομών για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και την δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης.
- στην σύνδεση του Δυτικού Οδικού Άξονα με το Πλατυγιάλι Αστακού, στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας με την κατασκευή του οδικού δικτύου Αμβρακίας – Ακτίου, στην κατασκευή των οδικών δικτύων: Αγρίνιο – Καρπενήσι, Θέρμο – Ναύπακτος και Παρατριχώνια οδός.
- στην ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.
- στο φράγμα Αχυρών.
- στην άρδευση – ύδρευση Κάτω Βάλτου και Αμφιλοχίας, στο αρδευτικό Παφίας – Παραβόλας, στο αρδευτικό Μακρινείας – Αρακύνθου, στο αρδευτικό Άγιου Ηλία – Σταμνά και Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου εκφράζοντας την στήριξη για χρηματοδότηση και επίλυση των προβλημάτων στους οργανισμούς ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.
Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής απευθυνόμενος στους χιλιάδες παρευρισκόμενους ετεροδημότες Αιτωλ/νες τόνισε:
‘‘…Η αγάπη, η εκτίμηση και η στήριξή σας στο πρόσωπό μου είναι αποτέλεσμα των ακατάλυτων δεσμών που μας ενώνουν εδώ και δεκαετίες μέσα από τους κοινούς μας αγώνες και προσπάθειες".
Χαιρέτησαν την εκδήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών Χρήστος Παπουτσής, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Ροκοφύλλου Άννα. Επίσης χαιρέτισε την εκδήλωση η Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Ντίνα Λάζαρη.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον Ανδρέα Μακρυπίδη το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Παναγιωτακόπουλος Γιώργος, το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΠΟΕ-ΔΟΥ Γιάννης Γρίβας και Γιάννης Καπελέρης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Ομοσπονδίας ΕΛΤΑ Γιώργος Βασιλόπουλος και Ηλίας Μπακέλας, ο Πρόεδρος ΠΟΣΕ - Ι.Κ.Α. και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών Βασίλης Κόκκαλης.
Επίσης παραβρέθηκαν Πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και Πολιτιστικών συλλόγων του πολιτιστικού κινήματος των ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνάνων της Αθήνας (ΠΑΝΣΥ, ΟΠΣΥΞ, ΟΣΥΒΑ, ΟΣΥΤ, ΟΣΥΜ, ΟΣΥΝ).
Foto art angelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο