Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Yλοποίηση έργων υποδομής από τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας


Σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση έργων υποδομής σε κρίσιμους τομείς (σχολική στέγη, πολιτική προστασία κ.λ.π.) υπερψηφίσθηκαν χθες (Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009) από την συντριπτική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Αναλυτικά, στην χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με την «Ο.Σ.Κ.Α.Ε.» (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) για το έργο «Αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας» με προϋπολογισμό 1.320.000 ευρώ.
Για τον πιο πάνω τομέα, αυτόν της σχολικής στέγης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο είπε ναι στην υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του Ε.Σ.Π.Α. (κωδικός 07/75/01) για την κατασκευή των εξής σχολικών κτιρίων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης:
Γυμνάσιο Αστακού
2ο Λύκειο Μεσολογγίου
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μενιδίου
Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς
4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Παντάνασσας
Νέα πτέρυγα 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου
Νέα πτέρυγα εργαστηρίου ΣΕΚ Μεσολογγίου
Νέα πτέρυγα Δημοτικού Σχολείου Θέρμου
Νέα πτέρυγα Γυμνασίου-Λυκείου Θέρμου
19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας
21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
Δημοτικό Σχολείο Ευηνοχωρίου.
Ακόμη εγκρίθηκε η υποβολή δύο ακόμη προτάσεων σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ που αφορούν τόσο στην προστασία του πολίτη όσο και στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του νομού. Η πρώτη πρόταση (κωδικός 09-2.1) είναι η εγκατάσταση «Διαδραστικού συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών για την πολιτική προστασία και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας» με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ και αφορά στην ενίσχυση του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση πλημμυρών, κατολισθήσεων, σεισμών και άλλων κινδύνων.
Η άλλη πρόταση (κωδικός 08-1.2) έχει τίτλο «Πληροφοριακό σύστημα περιβαλλοντικής χωροθέτησης και αδειοδότησης παραγωγικών δραστηριοτήτων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας» με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο