Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος έτυχε ενθουσιώδους και θερμής υποδοχής από τους Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας.






Τη Δευτέρα 21/9/2009 ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος, μίλησε σε πολυπληθή συγκέντρωση ετεροδημοτών στο ξενοδοχείο Imperial στην Αθήνα. Ο κ. Αντωνόπουλος έτυχε ενθουσιώδους και θερμής υποδοχής από τους Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας που με την παρουσία τους επιβράβευσαν το ήθος, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα του, αλλά και προιδίασαν για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 4/10/09.
Ο κ. Αντωνόπουλος απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μας που διαμένουν στην Αθήνα τόνισε ότι η πρωτοφανής σε όγκο και παλμό συγκέντρωση γεννά ελπίδα και προσδοκίες ότι η Αιτωλοακαρνανία θα ξεκολλήσει από το τέλμα, τη στασιμότητα, την υπανάπτυξη και την μιζέρια στην οποία την έχει καταδικάσει η απραξία και η αδιαφορία των κυβερνήσεων της Ν.Δ.
Τόνισε τα αδιέξοδα που δημιούργησε η Ν.Δ. κάτω από το βάρος από το οποίο κατέρρευσε, την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό επίπεδο, την ευθύνη της Ν.Δ. για το οικονομικό κατρακύλισμα της χώρας, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που γονάτισε την ελληνική οικογένεια, την μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας μας, την υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και την αύξηση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού και δημόσιου χρέους.
Στον αντίποδα όλων αυτών και των όσων υπόσχεται η Ν.Δ., που δεν πείθουν πλέον κανέναν, υπάρχει το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που γεννά ελπίδα για τη Ελλάδα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα δυνατή, μια κοινωνία δίκαιη. Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των θεσμών, όπως η διεκδίκηση και κατάκτηση των Μ.Ο.Π. (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), η εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστρια Ι, η καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η ίδρυση του Ε.Σ.Υ., η δημιουργία των Κ.Ε.Π. και του Α.Σ.Ε.Π., η κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, η ένταξη της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. και λοιπά, που οδήγησαν την πατρίδα μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο σε όλους τους τομείς.
Τόνισε ότι και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει όραμα και αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον τόπο, με πρώτο στόχο την νέα νηφάλια αποφασιστική εθνική στρατηγική που θα επαναφέρει χώρα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις. Δεύτερος στόχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας που θα σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού, πολιτισμικού και ανθρώπινου πλούτου της πατρίδας μας. Τρίτος στόχος η παιδεία με ποιότητα και η δημιουργία ενός δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος αληθινά δημόσιο και υψηλής ποιότητος. Τέταρτος στόχος η δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες, σε θέματα υγεία και πρόνοιας. Και πέμπτος στόχος ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει και εμπιστεύεται τον πολίτη.
Αναφερόμενος τέλος στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. άφησαν και αυτή στην τύχη της, όπως και την υπόλοιπη χώρα και δυστυχώς τα μεγάλα έργα όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρεβέζης, ανάπτυξη στο λιμάνι Πλατυγιαλίου και άλλα μικρότερα, αλλά μεγάλης σημασίας έργα που θα οδηγούσαν στην αποτελμάτωση της περιοχής δεν έτυχαν της δέουσας αντιμετώπισης. Αναφορικά δε, με τη νομοθέτηση την ύστατη στιγμή της ίδρυσης του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, χωρίς καμία πρόβλεψη για την χρηματοδότησης του και του χώρου εγκατάστασής του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πέσει ο κλήρος για την ολοκλήρωση του όλου έργου.
Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η μέχρι τώρα πορεία και δράση του ως επιστήμονα, ως ενεργού πολίτη και ως ανθρώπου του επιτρέπει να ζητά την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων για να τους εκπροσωπήσει με ύψιστη ευθύνη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Στην ομιλία παραβρέθηκαν: Ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός κ. Χρ. Κοκκινοβασίλης, o πρώην Βουλευτής και πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Κ. Παπαλέξης, οι πρώην πολιτευτές κ.κ. Μ. Παράσχος και Κ. Κοντογιάννης, οι Αντινομάρχες Αθηνών κ.κ. Προμπονάς και Βασιλάκης, ο κ. Γ. Αρσένης Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων – Αντιπρόεδρος του ιδρύματος αστέγων, ο κ. Ν. Βαρβάτος μέλος ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας, ο κ. Π. Παπαδόπουλος Δ/ντης Υγειονομικού, ο κ. Γ. Διαμάντης Δ/ντης νομαρχίας Αθηνών και ο κ. Χρ. Μπουμπούλης μέλος Νομαρχικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας.
ΦΩΤΟ : Foto art angelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο