Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μια ριζοσπαστική πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη βιώσιμη "πράσινη" ανάπτυξη του Βάλτου και των παρόχθιων περιοχών του ποταμού Αχελώου.



Μια ριζοσπαστική -καινοτόμος πρόταση για τη βιώσιμη "πράσινη" ανάπτυξη του Βάλτου και των παρόχθιων περιοχών του ποταμού Αχελώου (Δήμοι: Ινάχου, Στράτου, Νεάπολης και Παρακαμπυλίων) διατύπωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο των προεκλογικών του ομιλιών.
Δυναμική αφετηρία στη νέα πορεία της νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ελπιδοφόρα μηνύματα χαρακτηρίζεται η πρώτη κεντρική πολιτική ομιλία στον Ορεινό Βάλτο στα Λουτρά Χαλκιόπουλου, την Κυριακή το πρωί (12/09/09) του υποψήφιου Βουλευτή του κινήματος Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τη συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου: της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών παραγωγικών φορέων, των ανήσυχων και δημιουργικών ανθρώπων και ιδιαίτερα της νεολαίας, να "σπάσει το φράγμα" της απαισιοδοξίας που επικρατεί και παραλύει τον τόπο, ζήτησε ο Πάνος Κουρουμπλής επικεντρώνοντας το λόγο του στα παρακάτω: "με βάση τις διεθνείς συνθήκες περί περιβάλλοντος η ΔΕΗ και κάθε επιχείρηση που επιβαρύνει με ρύπους το περιβάλλον, λόγω της χρήσης βρώμικης ενέργειας ( π.χ. πετρέλαιο, λιθάνθρακας στα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια) υποχρεώνεται για την αγορά δικαιωμάτων "πράσινης ενέργειας" . Η ΔΕΗ επιχειρεί να χαρακτηριστεί η υδροηλεκτρική ενεργεία "πράσινη" και ως εκ τούτου να αποκτήσει "πράσινα" πιστοποιητικά, που θα την απαλλάξουν από το μεγάλο κόστος αγοράς συναφών δικαιωμάτων. Έτσι επιπροσθέτως εκτός των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αποκομίζει ετησίως από την παραγωγή των τριών υδροηλεκτρικών εργοστασίων - που λειτουργούν στον ποταμό Αχελώο - θα απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ λόγω του χαρακτηρισμού των υδροηλεκτρικών εργοστασίων ως "πράσινης" ενέργειας. Παρά ταύτα εξακολουθεί να μας μεταχειρίζεται ως αποικιοκρατούμενη περιοχή λειτουργώντας πάνω στην ανοχή και την παθητικότητα μας. Με συντονισμένες δράσεις και ενέργειες μπορούμε όχι μόνο να διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη όπως συμβαίνει και αλλού, αλλά και να την υποχρεώσουμε δια της δικαστικής οδού να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη θέσπιση των περιβαντολλογικών ορών.
Επανέρχομαι σε προηγουμένη πρόταση μου προς τους δημάρχους των 4 Δήμων: Ινάχου, Στρατέων, Νεάπολης και Παρακαμπυλίων για τη συγκρότηση διαδημοτικής κοινωφελούς αναπτυξιακής επιχείρησης η οποία θα αξιοποιήσει τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής ( ιαματικός, θρησκευτικός, εναλλακτικός τουρισμός, μέτωπο ποιότητας προϊόντων π.χ βιολογικών και κτηνοτροφικών προϊόντων).
Ο φυσικός πλούτος της περιοχής δεν συγκρίνεται με εκείνον της λίμνης Πλαστήρα. Αποτελεί πρόκληση το πως επιτρέπονται τόσες πολλαπλές δραστηριότητες στη λίμνη Πλαστήρα και εμείς ανεχόμαστε να μας συμπεριφέρεται η ΔΕΗ ως ιθαγενής!!
Με θερμές εκδηλώσεις οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών του ορεινού Βάλτου έσφιξαν το χέρι και αγκάλιασαν το Πάνο Κουρουμπλή ενώ χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον καθαρό πολιτικό λόγο και τις αξιόπιστες προτάσεις του για το χτίσιμο μιας ισχυρής κοινωνίας με επίκεντρο τον πολίτη. Είναι χαρακτηριστικό του πολιτικού κλίματος που επικράτησε στην εκδήλωση το εγκώμιο που έπλεξε για την πολιτική προσωπικότητα του Πάνου Κουρουμπλή και της σημαντικής προσφοράς του στον τόπο ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Ινάχου του ΠΑΣΟΚ κ. Λάζαρος Μπίρκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο