Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ανδρέας Μακρυπίδης: Το Μεσολόγγι μίλησε - ηχηρό μήνυμα νίκης.



Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Αιτωλοακαρνάνων στην προεκλογική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη τη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 στη πόλη της ελευθερίας, στη πρωτεύουσα του Νομού. Το Μεσολόγγι έστειλε ηχηρό μήνυμα για την μεγάλη νίκη, για την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την θερμή υποδοχή, τον ενθουσιασμό και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στα πολλά και πολύπλευρα προβλήματα του έλληνα πολίτη, της νεολαίας και ιδιαίτερα των εργαζομένων του τόπου μας. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει την δύναμη, θέλει και μπορεί μέσα από μια δίκαιη, συνετή και αποτελεσματική πολιτική, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα του, να δώσει λύσεις και το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε για ένα καλύτερο αύριο είναι στους τομείς:
- των υποδομών
- της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με νέα ποιοτικά και ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα
- της πράσινης – βιώσιμης ανάπτυξης
«Ο έλληνας αγρότης δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Στηρίζουμε τον αγρότη και το εισόδημά του. Γι’ αυτό και μεταξύ άλλων, προτείνουμε με βάση τα στοιχεία της παραγωγής του 2007, την αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν και η ελληνική οικογένεια πλήττεται από τον υπερδανεισμό. Εμείς για την οικονομία έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών, όπου μεταξύ άλλων θα προβλέπεται η ψήφιση νομοσχεδίων για τη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη προστασία των δανειοληπτών. Στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, με ένεση ρευστότητας στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η Αιτωλοακαρνανία έχει προοπτική και το ΠΑΣΟΚ με τη νέα προγραμματική του θέση, τις αξίες, τις ιδέες και τους στόχους του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου -που θα είναι η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας μετά τις εθνικές εκλογές- μπορεί και θα δώσει λύσεις στα πολλά, μεγάλα και χρόνια προβλήματα του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο