Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Συστράτευση όλων να δώσουμε τη μάχη για τη συνέχιση της επιδότησης του καπνού έως το 2013”

Τα Καπνοχώρια του δήμου Μακρυνείας επισκέφθηκε πρόσφατα ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας με απαισιοδοξία και μελαγχολία περιέγραψαν στον Παναγιώτη Κουρουμπλή το αδιέξοδο που βιώνουν. Με την περικοπή των επιδοτήσεων το έτος 2010 η Αιτωλοακαρνανία θα στερηθεί 41 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με καθαρό πολιτικό λόγο δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη του συντονισμού όλης της αυριανής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία και να απαιτηθεί από τον αυριανό πρωθυπουργό κο. Γιώργο Παπανδρέου όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί να διαπραγματευθεί ο ίδιος το ζήτημα της συνέχισης της επιδότησης, θέτοντάς το ως ζήτημα καίριας προτεραιότητας για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι γνωστό ότι σε περίπτωση μη συνέχισης της επιδότησης το 50% των πόρων μόνο το 5% των καπνοπαραγωγών θα μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που μεταφέρονται στον Β πυλώνα από την περικοπή του 50%. Οι υπόλοιποι καπνοπαραγωγοί θα “απολαμβάνουν” την φτώχια και την εξαθλίωση.
Επίσης ο υποψήφιος Βουλευτής του κινήματος δεσμεύτηκε να αγωνιστεί συλλογικά για την κατασκευή αρδευτικού και αποχετευτικού δικτύου της περιοχής, ώστε να προστατευθεί το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης Τριχωνίδας. Τέλος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προς την τοπική κοινωνία της Μακρυνείας υπογράμμισε ως έργο προτεραιότητας την κατασκευή του παρατριχώνιου δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο