Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Oι Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας δήλωσαν τη στήριξη τους στη Ν.Δ. και τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριο Σαλμά.





Σε μία κατάμεστη αίθουσα οι Αιτωλοακαρνάνες που ζουν στην Αθήνα δήλωσαν χθες αργά το βράδυ τη στήριξη τους στη Ν.Δ. και τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριο Σαλμά. Η αίθουσα «Ολυμπία» του ξενοδοχείου «Κάραβελ» κατακλύστηκε από εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες οι οποίοι με την παρουσία τους, τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα τους εξέφρασαν την πεποίθηση τους στη νικηφόρο πορεία της Ν.Δ. στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς μίλησε για το έργο της Ν.Δ. την προσφορά της στον τόπο και τις μεγάλες αποφάσεις αλλά και τα έργα υποδομής που πραγματοποίησε στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας. Ειδικότερα για το νομό μας είπε: «Θέλω ενδεικτικά να θυμίσω ένα μέρος μόνο του μεγάλου έργου που συντελέστηκε. Αναφέρω λοιπόν ότι: Κατασκευάστηκαν μεγάλα έργα οδοποιΐας. Είναι πραγματικότητα η Ιόνια οδός, ένας δρόμος 196 χλμ. από τα οποία τα 117 κατασκευάζονται στο νομό μας. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη του Αγρινίου αλλά και η παράκαμψη της Ναυπάκτου. Ολοκληρώνεται σύντομα το πρώτο τμήμα της σύνδεσης Αστακού με την Ιόνια Οδό συνολικού μήκους 7,5 χλμ.
Ολοκληρώθηκε το βιομηχανικό λιμάνι στο Πλατυγυάλι το οποίο αποτελεί σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα έργα και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.
Θυμίζω, επίσης, το δίκτυο άρδευσης του πεδινού Βάλτου, αλλά και το φράγμα των Αχυρών που παραδίδεται περίπου σε ένα χρόνο, καθώς και αυτά της Παμφίας και της Παραβόλας.
Δημοπρατήθηκε πριν μερικούς μήνες ο άξονας Αμβρακία- Άκτιο, μήκους 50 χλμ..
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ότι υποστηρίχτηκαν δυναμικά ο τομέας της Παιδείας, στην περιοχή μας .
Μετά από σημαντικές συλλογικές προσπάθειες, έγινε πράξη μια βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ψηφίστηκε πρόσφατα το νομοσχέδιο για την ίδρυση ανεξάρτητου και αυτοτελούς Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, ικανοποιώντας το όνειρο και το αίτημα χιλιάδων ανθρώπων στο Νομό και την ευρύτερη περιοχή.
Έγιναν έργα ποιότητας σε δεκάδες σχολεία.
Εγκρίθηκε η ίδρυση του 4ου Πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο, από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Μία σημαντική απόφαση την οποία είχα την τιμή να συνδιαμορφώσω μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις των Παν/μίων της χώρας, όταν συμμετείχα στο ΣΑΠΕ ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ίδιο όργανο καθορίσαμε μάλιστα και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο. Ιδρύθηκαν νέα Τμήματα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου
Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι με σκληρή δουλειά, αλλά με οργάνωση και σχέδιο: Κατασκευάζεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ πετύχαμε τη κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου σε σχέση με την αρχική μελέτη, δυναμικότητας 65 επιπλέον κλινών.
Παραδώσαμε και λειτουργήσαμε τις νέες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας, το λεγόμενο ΚΑΦΚΑ, με 60 τουλάχιστον κλίνες και 120 θέσεις εργασίας. Είναι το πρώτο ΚΑΦΚΑ που λειτουργεί ως Πρότυπο Κέντρο και πρόκειται για ένα έργο μεγίστης σημασίας, για την Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή.
Θεμελιώσαμε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι, 700 τ.μ., εκπληρώνοντας ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της πόλης και του Νομού, για υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.
Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί πλέον η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που αποτέλεσε μια από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Προσελήφθηκε το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλίστηκε με το πιο σύγχρονο ιατρο – τεχνολογικό υλικό.
Έγινε σύσταση του Κέντρου Υγείας Κατούνας, με πρόβλεψη 28 τουλάχιστον οργανικών θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ως αποκεντρωμένες μονάδες του Κέντρου έγινε σύσταση των Περιφερειακών Ιατρείων : Αετού, Κομπωτής, Παπαδάτου, Τρύφου και Φυτειών.
Προχωρήσαμε στην έγκριση πίστωσης 1.187.000 ευρώ, για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος Κέντρου Υγείας στο Μύτικα.
Αναβαθμίσαμε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών, παρέχοντας ανοιχτή φροντίδα, και εγκρίναμε τον οργανισμό του.
Συστήσαμε οκτώ (8) νέα Περιφερειακά Ιατρεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στα χωριά Κανδήλα, Θύριο, Παλιάμπελα, Περατιά, Στάνος και Μεσσάριστα, Κεχρινιά, Ματαράγγα. (Ιούνιος 2009).
Ενισχύσαμε τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και άλλες μονάδες υγείας του Νομού, με 73 νέες θέσεις ιατρών επιμελητών.
Αναβαθμίστηκαν τα Περιφερειακά Ιατρεία Γαβαλούς και Μοναστηρακίου σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία με σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, άρα με περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Συστήσαμε τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αμφιλοχία και ενισχύσαμε με 4 νέες κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες το ΕΚΑΒ του Αγρινίου , του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, ενώ από αυτές που αποσύρθηκαν δόθηκε 1 στο ΚΥ στο Χαλκόπουλο.
Ενισχύσαμε τα Κέντρα Υγείας Θέρμου, Αμφιλοχίας και Βόνιτσας με νέα ασθενοφόρα.
Δρομολογήθηκε η αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου (Χατζηκώστα) με τη δημιουργία του Ιατρικού Συνεδριακού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Δρομολογήθηκε η πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος Ηλεκτρονικής παρακολούθησης ασθενών, με χρόνια νοσήματα, στους Δήμους: Ανακτορίου, Παλαίρου, Αλυζίας, Αστακού και Οινιαδών.
Ιδρύσαμε θεραπευτική μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο, στην οποία εξυπηρετούνται 135 χρήστες. Μηδενίσαμε μάλιστα τη λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ και κάθε χρήστης που επιλέγει την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά, δεν χρειάζεται να περιμένει στη λίστα δύο χρόνια, παρά βρίσκει άμεσα την κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.
Στο πλαίσιο της Προνοιακής πολιτικής μας εφαρμόσαμε συμπληρωματικό στεγαστικό πρόγραμμα Λαϊκής Κατοικίας με τη διάθεση επτά (7) οικοπέδων σε άστεγες νεοπαγείς οικογένειες του Δ.Δ. Παναγούλας.
Έγιναν εμβολιασμοί για τους συντοπίτες μας, τους Τσιγγάνους και ενισχύθηκε το έργο των Ιατρο-Κοινωνικών Κέντρων, στα οποία βρίσκουν άμεση εξυπηρέτηση.
Και κατέληξε: «Ψηφίστε με αποφασιστικότητα το κόμμα μας. Ψηφίστε τη Νέα Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποστήριξή σας και σας περιμένω να είμαστε πάλι μαζί, την ημέρα της νίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο