Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Το Κέντρο Υγείας Κατούνας θεμελίωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.

Το Κέντρο Υγείας Κατούνας θεμελίωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς παρουσία του Δημάρχου Μεδεώνος κ. Ιωάννη Σεραφή και εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής.
Το Κέντρο Υγείας συστήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 με οργανισμό στον οποίο προβλέπονται 28 οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ για την κατασκευή του εξασφαλίστηκε πίστωση ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Δήμο Μεδεώνος, ο οποίος πραγματοποίησε μελέτη για την επίβλεψη και τη δημοπράτηση του έργου που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες. Ηδη έχει προκύψει ανάδοχος και η κατασκευή του Κέντρου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες. Είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας που συστήνεται και κατασκευάζεται ύστερα από πολλά χρόνια στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην σημασία του έργου που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή Ξηρομέρου. Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ταχύτητα ολοκλήρωσης και ωρίμανσης των μελετών. Και όπως υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς τα έργα αυτά «δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση. Δεν έχουν πολιτικό χρώμα αλλά ανήκουν στους πολίτες που ζουν εδώ, και στις επόμενες γενιές». Επίσης παρουσίασε το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία στον τομέα της υγείας.
Προλογίζοντας τον Υφυπουργό ο Δήμαρχος κ. Σεραφής τον ευχαρίστησε για τη γενικότερη προσφορά του στο Δήμο Μεδεώνος και χαρακτηριστικά είπε ότι τα συνολικά έργα και η χρηματοδότηση την οποία εξασφάλισε ο κ. Σαλμάς στους 8 μήνες που συμμετέχει στην κυβέρνηση αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ όσο, είπε χαρακτηριστικά «είναι η χρηματοδότηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑ για 6 χρόνια, εσείς τα δώσατε σε 5 μήνες στο Δήμο μας» είπε ο Δήμαρχος και « όλοι αυτό θα θυμούνται κύριε Υφυπουργέ, το έργο σας στο Κέντρο Υγείας, τα οδικά έργα στον Αετό και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Τρύφου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο