Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό η συμμετοχή στην ομιλία του Θάνου Μωραΐτη. Ηχηρό μήνυμα από τους ετεροδημότες της Αθήνας.











«Σας ευχαριστώ γι’αυτό που ζω σήμερα. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτή η ανταπόκριση και η αγάπη με συγκινούν και με γεμίζουν ευθύνη για να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνη σας.»
Με αυτά τα λόγια και φανερά συγκινημένος ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ξεκίνησε την ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε ανεπανάληπτη μιας και όχι μόνον γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα της εκδήλωσης αλλά και ο ημιώροφος, όπως και ο ισόγειος χώρος του ξενοδοχείου. Φίλοι του Θάνου, βρίσκονταν ακόμη και στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Η συγκέντρωση ήταν υπερδιπλάσια αυτής που έγινε στον ίδιο χώρο το 2007. Στην ομιλία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως «…ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία Εθνικής Ανάτασης. Μαζί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Μαζί με όλους όσους θέλουν να ξαναδούν την πατρίδα μας να προοδεύει, να πρωταγωνιστεί στον κόσμο. Με ηγέτη, τον αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας τον Γιώργο Παπανδρέου!
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Στις 4 του Οκτώβρη, ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους Έλληνες και τις Έλληνιδες. Ζητάμε την στήριξή τους να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα. Και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω.»

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο Θάνος Μωραΐτης απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, επικέντρωσε όμως στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, και απαριθμώντας τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για την εθνική ανάταση.
Ιδιαίτερες αναφορές έκανε επίσης στη νεολαία, που είχε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση: «Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Χωρίς πολλά λόγια , χωρίς λευκές επιταγές. Να κάνουμε μια νέα αρχή εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Μια νέα κοπέλα έγραψε πρόσφατα σ’ ένα blog. Είμαστε η γενιά με τα μισά ένσημα, τις μισές δουλειές, τις μισές ζωές». Ας το πούμε δυνατά λοιπόν σήμερα από εδώ ότι αυτή η γενιά δεν θα έχει και τα μισά όνειρα. Έχει δικαίωμα στο όνειρο, δικαιούται να ζήσει και θα ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη. Και λέμε συγκεκριμένα πράγματα. Για τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην παιδεία. Για τις αντιμετώπιση της ανεργίας. Για την αύξηση της απασχόλησης. Για τη ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών. Για την προστασία του περιβάλλοντος.»
Ο Θάνος Μωραΐτης επίσης αναφέρθηκε και στο όραμα της πράσινης ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πως η Αιτωλ/νία μπορεί να καταστεί νομός-πρότυπο αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου.
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πορεία του στην πολιτική και το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας τους στενούς δεσμούς που τον δένουν με την Αιτωλ/νία και τους ανθρώπους της: «Πιστεύω όμως ότι διαμορφώσαμε μια σχέση που ξεπερνά την πολιτική και θα έλεγα και τα κομματικά όρια. Γιατί πιστεύουμε και υπηρετούμε την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής. Γιατί πάνω από όλα πιστεύουμε στον τόπο μας. Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας έχει δύναμη! Και η δύναμη του τόπου είναι οι άνθρωποί του. Και για εμένα είναι μια ασυμβίβαστη επιλογή ζωής να στηρίζομαι μόνο σε αυτή τη δύναμη….. Σε όλη μου την πορεία μοναδικό μου στήριγμα είχα εσάς και με εσάς θέλω να συνεχίσω…. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ , ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ. ΜΑΖΙ , ΠΛΑΙ - ΠΛΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ. Σας ζητώ λοιπόν να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι, σε αυτή την πορεία που θα αποδεικνύει …. ότι μπορούμε να υπερασπίσουμε την αυτονομία της πολιτικής, μπορούμε να μην έχουμε σχέσεις εξάρτησης …..μα πάνω απ΄όλα…. ότι μπορούμε να αλλάξουμε το τόπο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο