Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κ.Καραμανλής από το Μεσολόγγι: «Στα προηγούμενα πέντε χρόνια έγινε παντού σημαντικό έργο. Η Περιφέρειά σας, η Αιτωλοακαρνανία άλλαξαν σελίδα».

«Στα προηγούμενα πέντε χρόνια έγινε παντού σημαντικό έργο. Η Περιφέρειά σας, η Αιτωλοακαρνανία άλλαξαν σελίδα. Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Δ. Ελλάδας έχουν ενταχθεί 1.300 έργα και μελέτες, 900 εκ. ευρώ. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες του Νομού σας, πήραν από το Πρόγραμμα «Θησέας» πάνω από 85 εκ. ευρώ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, το μεσημέρι σε ανοικτή συγκέντρωση, στην περιοχή που κατασκευάζεται η νέα μαρίνα του Μεσολογγίου.
Σχετικά με τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε: Μεγάλα οδικά έργα δίνουν νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή.
- Η Ιόνια Οδός ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών έχει ήδη, ξεκινήσει.
- Δόθηκε στην κυκλοφορία η Ευρεία Παράκαμψη του Αγρινίου και ακολουθεί η παράκαμψη της Άρτας.
- Σ’ ολόκληρο το Νομό
υλοποιούνται οδικά έργα προϋπολογισμού 330 εκ. ευρώ.
Ανάμεσα σ’ αυτά:
· Η Παραϊόνια Οδός.
· Η βελτίωση της Οδού Αγρίνιο-Νέα Γέφυρα Αχελώου.
· Ο άξονας Άκτιο-Αμβρακία, που, ήδη, δημοπρατήθηκε.

Κατασκευάζονται δεκάδες άλλα σημαντικά έργα. Ανάμεσά τους (με προϋπολογισμό 75 εκ. ευρώ) η ανακατασκευή της διώρυγας Δ1 και η επέκταση της διώρυγας Αµβρακίας - Αµφιλοχίας. Αλλά και το έργο που αφορά στο Φράγµα Αχυρών και τα αρδευτικά δίκτυα στο Κεντρικό Ξηρόμερο. Συνολικά από τα δύο αυτά έργα θα αρδεύονται 125 χιλ. στρέμματα.
Πέρα από τα έργα αυτά, σημειώνω…
- τον εκσυγχρονισμό αντλιοστασίων στην πεδιάδα του κάτω Αχελώου,
- τη βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου,
- την υλοποίηση περίπου 300 σχεδίων βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Για την προστασία του περιβάλλοντος: Διατέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, περίπου, 95 εκ. ευρώ. Κυρίως για ΧΥΤΑ, για αποκατάσταση χωματερών, για αποχετευτικά δίκτυα.
Θέλω, προπάντων, να επισημάνω τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών υποδομών.
· Μία από αυτές είναι η νέα Μαρίνα Μεσολογγίου
, εδώ, δίπλα μας.
· Μια δεύτερη, εξαιρετικά σημαντική, υποδομή αφορά στο νέο λιμάνι του Αστακού και τη μοναδική για την Ελλάδα Ναυτική Βιομηχανική Περιοχή, στο Πλατυγιάλι. Μια επένδυση που έφτασε στα 150 εκ. ευρώ και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, θυμίζω:
- Το νέο Γενικό Νοσοκομείο του Αγρινίου, η κατασκευή του οποίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
- Την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα».
- Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.
-Το Πρότυπο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας.
- Τη Θεραπευτική Μονάδα
υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο.
- Την κατασκευή και την αναβάθμιση Κέντρων Υγείας, σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Παιδείας: Το αίτημά σας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, γίνεται, ήδη, πραγματικότητα. Δημιουργούνται, αρχικά, τέσσερα τμήματα και σχολές στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις του Νομού.
· Θυμίζω, ακόμη, τη σύσταση του τμήματος Αυτ
οματισμού στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ίδρυση Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών.
Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι: «Στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή ουσίας. Οι πολίτες ξέρουν ποια είναι η πολιτική δύναμη, που, πάνω απ’ όλα, βάζει το εθνικό συμφέρον. Είμαστε η αξιόπιστη πολιτική δύναμη του Τόπου. Είμαστε η Παράταξη που δίνει λύσεις, σε σύνθετους καιρούς. Είμαστε η Παράταξη που μπορεί να παίρνει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι η ώρα που κρίνεται το μέλλον του Τόπου. Είναι ώρα συστράτευσης και συμμετοχής. Ζητείστε από όλους να κρίνουν με τη σκέψη στην επόμενη μέρα. Στο μέλλον της Πατρίδας μας. Ζητείστε να είναι όλοι παρόντες. Κανένας να μη λείψει. Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. Η νέα νίκη είναι στα δικά σας χέρια. Όλοι μαζί μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο