Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΘΑΝΟΣ. Ομιλίες σε Νεοχώρι, Αιτωλικό και Αστακό. Συνάντηση με εκπαιδευτικούς.






Μετά την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλίες και περιοδείες στις πόλεις και κωμοπόλεις του νομού.
Πρώτοι σταθμοί, ήταν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου το Νεοχώρι και στη συνέχεια το Αιτωλικό. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη συνεχιζόμενη βροχή, ο Θάνος Μωραίτης προκάλεσε και πάλι το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχει θέσει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα των ομιλιών του, όπως το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ, η αυτονομία της πολιτικής, η πράσινη ανάπτυξη και η δυνατότητα της Αιτωλ/νίας να αποτελέσει νομό-πρότυπο, αυτού του μοντέλου.
Την ίδια μέρα και το βράδυ σε club του Αγρινίου, ο Θάνος Μωραίτης είχε συνάντηση με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και είχε τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί τους σε ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα. Ο υποψήφιος βουλευτής δεν έκρυψε τη χαρά του που συνάντησε παλιούς καθηγητές του, αλλά και συμμαθητές του που σήμερα είναι εκπαιδευτικοί.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος βουλευτής, βρέθηκε στον Αστακό, όπου το βράδυ πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία ενώπιον εκατοντάδων πολιτών από την περιοχή, όπου για άλλη μια φορά μίλησε για «…κουραστικό μονόλογο του κ. Καραμανλή, που επαναλαμβάνει ότι έλεγε το 2004 και το 2007, ζητώντας και τρίτη ευκαιρία από τον Ελληνικό λαό. Θα περιμέναμε να γίνει μια σοβαρή αυτοκριτική και αντί γι’αυτό μας λένε ότι τώρα θα μειώσουν το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, ότι τώρα θα διορθώσουν την οικονομία. Και στο ερώτημα που θέτουν «που θα βρει τα χρήματα το ΠΑΣΟΚ» εμείς απαντάμε με ειλικρίνεια: Με νέα και δίκαιη φορολογία, με ένα κράτος ισονομίας, με φορολόγηση όλων εκείνων που σκανδαλωδώς ευνοούνταν τα προηγούμενα έξι χρόνια
Στη συνέχεια, ο Θάνος Μωραΐτης παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου εθνικής ανάταξης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας με βεβαιότητα πως καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολίτες, εμπιστεύονται αυτό το πρόγραμμα. Επανέλαβε παράλληλα την πάγια θέση του πως το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε εδώ και δεκαετίες στη χώρα, πρέπει επιτέλους να σταματήσει και επικέντρωσε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη. Όπως είπε, «πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόνον μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων, αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα και περιοχές όπως η Αιτωλ/νία, με τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, μπορούν να γίνουν πρότυπο για την εφαρμογή αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου.»
Συνεχίζοντας τις περιοδείες και τις ομιλίες του, ο Θάνος Μωραίτης την Κυριακή επισκέφθηκε το Καινούργιο και το Παναιτώλιο και δ.δ. του Αγρινίου, ενώ την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. μιλά στην Ναύπακτο. Την Τρίτη και ίδια ώρα, ο υποψήφιος βουλευτής θα μιλήσει στην Βόνιτσα, την Τετάρτη στην Αμφιλοχία και την Πέμπτη στο Μεσολόγγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο