Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

 
     Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους περισσότερους από χίλιους (1015) ευρυτάνες και ευρυτάνισσες που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές στην Ευρυτανία υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Η ΚΟ του ΚΚΕ απευθύνει περήφανο αγωνιστικό χαιρετισμό στους δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες που ισότιμα δώσαν τη μάχη πλάι στα μέλη του Κόμματος και που με την ορμή και τη φρεσκάδα τους συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που το ποσοστό της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ σε επίπεδο νομού φτάνει το 7%.
Το αποτέλεσμα αποτελεί συμβολή στη μεγάλη ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο με ποσοστό πάνω από 10%, ποσοστό που αντανακλά την παγίωση και διεύρυνση ενός ρεύματος αντίστασης και αγώνα στην ελληνική κοινωνία με κορμό τις δυνάμεις του ΚΚΕ.
Στον αντίποδα, το αποτέλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Καρπενησίου ήταν αρνητικό με το ποσοστό των δημοτικών εκλογών να είναι 2,34% και να υπολείπεται κατά 6% του ποσοστού της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές στα ίδια τμήματα.
Το (δίκαιο) αίτημα να φύγει η δημοτική αρχή που κυριάρχησε δεν συνοδεύτηκε από άνοιγμα της συζήτησης για τον πραγματικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της δημοτικής αρχής με συνέπεια η συζήτηση να κινηθεί όλη την προεκλογική περίοδο γύρω από τα πρόσωπα με τις πολιτικές στο απυρόβλητο. Η παράταξη Σουλιώτη (με κορμό τη ΝΔ) υπερασπιζόταν σε όλη την προεκλογική περίοδο την πολιτική που οδήγησε στην ερήμωση της Ευρυτανίας, ενώ από την άλλη η παράταξη Κακκαβά (ΠΑΣΟΚ κλπ) δεν έκανε επί της ουσίας καμιά αντιπολίτευση όπως και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Το πρόγραμμα και των δύο ήταν κοινό και εναρμονισμένο με αυτό που ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε «συνεργάσιμη Τοπική Αυτοδιοίκηση». Χαρακτηριστικό είναι το ότι  η παράταξη Κακκαβά άφησε τελείως στο απυρόβλητο την περιφερειακή αρχή Σπανού-Τασιού. Επίσης, ξεχωριστό στοιχείο της προεκλογικής καμπάνιας της συγκεκριμένης παράταξης ήταν ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός και η συστηματική σπίλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των στελεχών της.
Εκτιμούμε ότι η απουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνιστά καλή εξέλιξη για το λαό του Καρπενησίου, κι αυτό θα φανεί όταν σταματήσουν τα πανηγύρια και κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Τότε θα βγουν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα των επαγγελματιών και των αγροτών, τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, ο εργασιακός μεσαίωνας στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια που δεν λύνονται με ευχολόγια αλλά με αγώνα.
Σε αυτόν τον αγώνα, που πρέπει να δυναμώσει, να αποκτήσει ανώτερη οργάνωση και παλλαϊκά χαρακτηριστικά, τα μέλη, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

1 σχόλιο:

  1. "Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς σε άνιση πάλη κι αγώνα" Δυστυχώς ισχύει και στην περίπτωση της Ευρυτανίας ο στίχος αυτος. Καλη συνέχεια στους αγωνες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο