Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Θανάσης Ζωγράφος: Σήμερα γιορτάζεται το μεγάλο ΌΧΙ το οποίο είπε ο Ελληνικός Λαός και επικύρωσε με την στάση του!


Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα μας!

Σήμερα γιορτάζεται το μεγάλο ΌΧΙ το οποίο είπε ο Ελληνικός Λαός και επικύρωσε με την στάση του!......

Πέρασαν 83 ολόκληρα χρόνια αλλά κάποια μηνύματα εκείνης της ιστορικής ημέρας παραμένουν πάντα επίκαιρα. Υποδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στις σύγχρονες ηγεσίες της χώρας μας ότι κάποιες φορές  πρέπει να λες και κανένα ΟΧΙ, ακόμη και αν πρόκειται για τις μεγάλες δυνάμεις, τις αυτοκρατορίες.

 Η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά είχε αρχίσει να οργανώνεται συνοπτικά γιατί έβλεπε το τι έρχεται, ότι επίκειται εισβολή! Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο τορπιλισμός της Έλλης ανήμερα της γιορτής της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο! Στις τρείς τα ξημερώματα λοιπόν ο Πρέσβης της Ιταλίας χτυπάει το κουδούνι της Οικίας του Κυβερνήτη της χώρας! ''Κακός δικτάτορας’’ βέβαια, αλλά ο οποίος είχε όλον κι όλον έναν χωροφύλακα στο σπίτι του! Τώρα σκεφτείτε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  πόσους έχουν οι ''καλοί μη δικτάτορες’’ σύγχρονοι πρωθυπουργοί…Ξυπνάει ο Μεταξάς του λέει ο Πρέσβυς τα καθέκαστα και εκείνος είπε το περίφημο ΟΧΙ!

Βέβαια για όλους αυτούς τους ψευτοκουλτουριάρηδες της αριστεράς και της ανοησίας (ενίοτε, όχι πάντα βέβαια, είναι συνώνυμα αυτά τα δύο) ο Έλληνας πρωθυπουργός  ήταν μόνος του! Δεν είχε τον επικοινωνιολόγο δίπλα του όπως συνηθίζεται στις μέρες μας. Δεν επικοινώνησε με τους Αμερικανούς να τους ρωτήσει παιδιά τι να πω; Δεν μίλησε με κανέναν! Ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ιταλό πρέσβη ο οποίος στα απομνημονεύματά του γράφει για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε δίπλα σε αυτόν τον υπέροχο γέροντα όπως λέει! Βεβαίως άρχισε αμέσως η κινητοποίηση και ο Ελληνικός Λαός εισέπραξε αυτό το ΟΧΙ με μεγάλο ενθουσιασμό! Με μεγάλη ευχαρίστηση, ικανοποίηση, αξιοπρέπεια! Γιατί; Γιατί ο Ιωάννης Μεταξάς είχε προετοιμάσει τον Λαό! Είχε φρόνημα και όχι φρόνιμα που έχουν οι σημερινοί δηλαδή ''καθήστε φρόνιμα, μην μιλάτε, το μαζεύουμε περί κάζους μπέλι γιατί τσαντίστηκαν οι άλλοι, φρόνιμα παιδιά φρόνιμα...!'' 


Εκείνος είχε φρόνημα! Είχε φτιάξει έτσι το Έθνος για να αντιμετωπίσει μια αυτοκρατορία! Την αυτοκρατορία της Ιταλίας! Του Μπενίτο Μουσολίνι! Αυτά να τα επισημαίνετε στα παιδιά σας ότι το ΟΧΙ το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς και το επικύρωσε ο Ελληνικός λαός με την στάση του. Όλα τα άλλα είναι ανακρίβειες και υποκινούμενα από διάφορους ακραίους ιδεολογικούς σκοπούς! Αν έλεγε στις τρεις τα ξημερώματα ''εντάξει περάστε ρε παιδιά, εδώ είμαστε γείτονες, εντάξει κάντε την δουλειά σας περάστε από την Έλλαδα'' θα έλεγε κάποιος ΟΧΙ; Αυτός λοιπόν ήταν ο ηγέτης που ενέπνευσε τους Έλληνες να πολεμήσουν με ανδρεία, να δώσουν την ζωή τους για την ελευθερία, να γίνουν ήρωες!  Αυτός ήταν ο μεγάλος Κυβερνήτης!


Αυτόν λοιπόν, όταν τον ακούνε οι υπέρμαχοι της άκρας αριστεράς αντιδρούν όπως αντιδρούν για ευνόητους λόγους. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε ηθικό χρέος, εκτός από το να τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν και    έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας , να αναφέρουμε και την ιστορία μας ως έχει. Χωρίς ανακρίβειες και στοχευμένη προπαγάνδα, χωρίς φόβο, χωρίς να αδικούμε προσωπικότητες που αποτέλεσαν σταθμό για το ένδοξο Έθνος μας επειδή κάποιοι θεωρούν ότι δεν ταιριάζουν με το ιδεολογικό τους προφίλ.


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 

Αθανάσιος Δ. Ζωγράφος

Πλοίαρχος Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο