Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Έφτασε η ώρα για την περιπατητική ξενάγηση του ArtWalk 8 στην Πάτρα!


Το 8o Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας │ ArtWalk 8 ολοκληρώνεται και η Art in Progress μας προσκαλεί στο «πραγματικό» Art WALK, την μεγάλη περιπατητική ξενάγηση στις τοιχογραφίες της πόλης!.....

Στους δρόμους της πόλης λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με όσους δεν ξέρουμε και να γνωρίσουμε μέσα από τα μοναδικά τους έργα, «καλλιτέχνες του δρόμου» διεθνούς εμβέλειας που είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, άνετα παπούτσια, ποδήλατα, πατίνια, καρότσια και το κεφάλι ψηλά, θα σας ταξιδέψουμε στον κόσμο μίας διαφορετικής Πάτρας. Σε μία πόλη που ανήσυχοι πολίτες της, την μεταμορφώνουν χρόνο με το χρόνο σε ένα υπέροχο υπαίθριο μουσείο σύγχρονων έργων τέχνης. 

Θα σας μιλήσουμε με αμείωτο ενθουσιασμό για το όραμά μας και για το πως μία ομάδα συμπολιτών μας, ένα μικρό κύτταρο της κοινωνίας κατάφερε να κάνει κάτι τόσο μεγάλο και μοναδικό για ολόκληρη την χώρα. Θα είμαστε ανοιχτοί για συζητήσεις, συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και δράσεις διάδοσης και ανάπτυξης της σύγχρονης τέχνης του δρόμου.


Το υπαίθριο μουσείο τοιχογραφιών της Πάτρας μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και είναι πια σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας!


Θα επισκεφθούμε μέρος από τις 63 τοιχογραφίες που έχει υλοποιήσει η Art in Progress τα τελευταία 7 χρόνια στην πόλη. Μία συναρπαστική εμπειρία περιήγησης στην πόλη και ξενάγησης μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και τεχνικές που προσδίδουν θετική ενέργεια στον αστικό ιστό της πόλης.


Έτσι λοιπόν δίνουμε ραντεβού,

την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην οδό Ακρωτηρίου 194, στην τοιχογραφία του Σέρβου καλλιτέχνη Wuper με τίτλο «Giga», ώστε να ξεκινήσουμε την υπέροχη βόλτα μας! 


Στην συνέχεια, κατά τις 11:50 θα μπορείτε να μας βρείτε στην οδό Ανθείας στο ύψος της Ευδήμου.


Η βόλτα μας ολοκληρώνεται περίπου στις 13:00 με 13:30.

 

Εκεί θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις!

Θα κλείσουμε την αυλαία με χαμόγελα και σκέψεις για το ArtWalk 9!

Σας περιμένουμε όλους! 


Χρήσιμες πληροφορίες:

Ο συνολικός χρόνος περπατήματος είναι περίπου 1 ώρα.

Τοποθεσία αφετηρίας: https://maps.app.goo.gl/urddW68fP2RKA8Ko9

Ενδιάμεση στάση: https://maps.app.goo.gl/SUNV43BkjjaKkaLS6

  Τo ArtWalk 8 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια του χρυσού χορηγού VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων), ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Πάτρα - Πύργος) και Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε: 

  στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu 

  στο Facebook Art In Progress και ArtWalk ή 

  στο instagram artinprogress.patras και artwalk_festival





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο