Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Έναρξη Σχολής Γονέων στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.



 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με γνώμονα και πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας ξεκινά τη λειτουργία της Σχολής Γονέων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.

Η πρώτη συνάντηση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου «Χρυσόγελου» (Διεύθυνση: Φρειδερίκου Κατάσου και Μακρή).

 

Θα προηγηθεί η ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό και θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Χρήστο Μήτσιο (Παπά-ΠΑΟΚ), Θεολόγο, Συγγραφέα και Εκπαιδευτικό, με θέμα: «Λόγια που πληγώνουν μέσα στο γάμο».

Η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αγρινίου (Διεύθυνση: Παπαστράτου 53 και Σμύρνης, 1ος όροφος). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού και θα ακολουθήσει εισήγηση με θέμα: «Γάμος, απόλαυση ή μαρτύριο;» από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Χρήστο Μήτσιο.

Καλούνται οι νέοι σύζυγοι και γονείς να συμμετάσχουν στην ποιμαντική αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας που σκοπό έχει την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της, μέσα από την ενημέρωση και τον διάλογο για οικογενειακά και παιδαγωγικά θέματα.

Η Ιερά Μητρόπολη για να διευκολύνει την συμμετοχή των νέων γονέων θα προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν απασχόλησης των παιδιών από ειδικούς παιδαγωγούς, κατά την διάρκεια των συναντήσεων της Σχολής σε γειτονικό χώρο ΚΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο