Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ PHOTOPOLIS


Μια αξέχαστη βραδιά πλούσια σε φωτογραφικές εντυπώσεις σημειώθηκε την Παρασκευή 27/10 στην εκδήλωση έναρξης του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis...... Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που έμεινε εντυπωσιασμένο από την υψηλή ποιότητα των εκθέσεων που παρουσιάστηκαν.

Η εκδήλωση τιμήθηκε με την παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Μαρίας Παπαγεωργίου, που προλόγισε την εκδήλωση. Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι κύριοι Βασίλης Φωτάκης και Κωνσταντίνος Ζώης, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Αμαλία Βούλγαρη.

Η κυρία Παπαγεωργίου εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα υπέροχα έργα που παρουσιάστηκαν στις 17 εκθέσεις φωτογραφίας του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα παγκόσμιας πολυπολιτισμικής συνεργασίας, αφού δέχθηκε συμμετοχές από 40 χώρες και προέκρινε έργα από 7 χώρες, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης της φωτογραφίας.

Η καλλιτεχνική σύνθεση του Photopolis στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πλαισιώθηκε από τις εκθέσεις επτά ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, οι οποίοι παρουσίασαν ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στο χώρο αυτό. Οι φωτογράφοι αυτοί είναι οι: Λουκάς Βασιλικός, Πηνελόπη Θωμαϊδη, Στεφανία Ορφανίδου, Λευτέρης Παρασκευαΐδης, Γιώργος Σαλαμέ, Χρήστος Σωτηρόπουλος και Στέλλα Νάστου. Επίσης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκτίθενται τα έργα του φωτογράφου Ηλία Μπουργιώτη, τα οποία αποτελούν backstage από τα γυρίσματα των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, κυρία Ελένη Μουζακίτη, μίλησε για τις φωτογραφικές εργασίες των 8 φωτογράφων, ενώ επισήμανε τη σημασία των έξι ατομικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Καπράλου, αποτελώντας το project «Photofolios:23». Επίσης αναφέρθηκε στην πολυμεσική παρουσίαση που προβάλλεται καθημερινά στο χώρο από την πλατφόρμα “The Provinces”.

Ο Γενικός Διευθυντής του φεστιβάλ, κύριος Πάνος Καλτσάς, αναφέρθηκε στις υπόλοιπες εκθέσεις, επικεντρώνοντας την προσοχή στην έκθεση "Street life", που φιλοξενείται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, καθώς και στην έκθεση "Encounters" της φωτογραφικής ομάδας "art8", που εκτίθεται στο Μουσείο Καπράλου.

Τα μεγάλα τυπώματα και ο τρόπος ανάρτησής τους εντυπωσίασαν το κοινό, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στην ομορφιά των έργων. Το Photopolis πιστεύουμε αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό για την πόλη μας και αποδεικνύει τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού να ενώνουν ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής και φυλής.

Την επομένη ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ακόμη μία εντυπωσιακή εκδήλωση, καθώς οι οκτώ φωτογράφοι παρουσίασαν το έργο τους σε μια εκδήλωση που προσέλκυσε ανθρώπους από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Πόλεις όπως Πάτρα, Βόλος, Γιάνννενα, Αρτα, Φίλιππιάδα, Λευκάδα είχαν αντιπροσώπους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι φωτογράφοι μοιράστηκαν την έμπνευση και τις ιστορίες πίσω από τα έργα τους και τον τρόπο που αυτές έγιναν βιβλίο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα την τέχνη της φωτογραφίας. Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε ανθρώπους με πάθος για την τέχνη και έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους καλλιτέχνες.

Η συζήτηση με το κοινό προσέφερε μια εξαιρετική ευκαιρία για την αλληλεπίδραση με τους φωτογράφους και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το έργο τους.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εκτός από τις εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 8 Νοεμβρίου, σήμερα 30 και αύριο 31 Οκτωβρίου θα προβληθούν στον κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου 22 ταινίες μικρού μήκους από διάφορες χώρες. Ωρα έναρξης 21:00 με Ελεύθερη είσοδο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο