Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Παρκινγκ για καράβια είναι τελικά το Πλατυγιάλι;


Όπως μάθαμε αναχωρεί από το λιμάνι της Πάτρας, μετά από 3,5 χρόνια, κρουαζιερόπλοιο που είχε ελλιμενιστεί εκεί στην πρώτη καραντίνα και τελικά παρέμεινε ακίνητο για όλο αυτό το διάστημα..... Με την βοήθεια ρυμουλκών από την Πάτρα και τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο μήκους 271 μέτρων, θα μετακινηθεί στο Πλατυγιάλι μέχρι να βρεθεί ναυπηγείο στο εξωτερικό για να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης, ώστε να ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια του.

Δεν θα ήταν κάτι το πρωτοφανές αν δεν είχαμε κάτι χρόνια τώρα ένα άλλο καράβι, το οποίο φαίνεται να έχουν ξεχάσει άπαντες μέσα στο συγκεκριμένο λιμάνι. Προ σχεδόν δύο ετών είχε ρυμουλκηθεί το «Euroferry Olympia» που, για όποιον δεν το θυμάται, εξακολουθούσε να καίγεται ότι έφτασε στο Πλατυγιάλι!


Είχαν εκφραστεί τότε ανησυχίες ότι το πλοίο ίσως ήταν μια οικολογική ωρολογιακή βόμβα.

Για να κατασβεστεί η φωτιά είχαν χρησιμοποιηθεί χημικά που έχουν εγκλωβιστεί με τόνους νερού στα ύφαλα του πλοίου μαζί βαρέα μέταλλα που κάηκαν και θα μπορούσαν να διαλύσουν το ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής, μετά από μια διαρροή. Το ίδιο θα συνέβαινε και με μια διαρροή πετρελαίου άλλωστε.

Τον Φεβρουάριο του 2022 το πλοίο είχε πάει από την Κέρκυρα στο Πλατυγιάλι διότι το δεύτερο λιμάνι είναι εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής και μπορούσε να ανοίξει η μπουκαπόρτα και να μην υπάρχει πρόβλημα με τα τοξικά αέρια!

Φαίνεται τελικώς πως το Πλατυγιάλι δεν κάνει για κάτι άλλο για επενδυτές, κρατικούς και τοπικούς άρχοντες είναι μόνο για καράβια που δεν έχουν πού αλλού να τα” παρκάρουν”…


sinidisi.

3 σχόλια:

  1. Μα τι λέτε, άκου parking παροπλισμένων; Λάθος κάνετε. Το Mega yacht είναι. Για δείτε το καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ . ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ . ΟΤΑΝ ΝΑΥΛΩΘΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ . ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο