Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζουμε δυνατά και υπερκομματικά

    Πραγματοποιήθηκε χθες 29/10/2023 η πρώτη συνάντηση – συζήτηση μελών της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με θέμα: « Απολογισμός, ενημέρωση και προγραμματισμός δράσης»......


Παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των μελών της Παράταξής μας με ζωηρό ενδιαφέρον συμμετοχής στην συζήτηση δεδομένου ότι τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των παρισταμένων.

Ο επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους σε μια συλλογική διαδικασία, σε έναν αγώνα που δόθηκε από την πλευρά μας τουλάχιστον με ήθος και αξιοπρέπεια, ακολούθως στην εισήγησή του επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Αγρινίου είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό και ως εκ τούτου για την κατανόησή του απαιτείται μια σύνθετη ερμηνευτική προσέγγιση. Αναφέρθηκε επίσης σε πρακτικές και φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, όπως απειλές, πιέσεις, εκβιασμοί και μετατροπή της πολιτικής διαδικασίας σε τζόγο, πρακτικές που στηλιτεύτηκαν απ’ όλα τα παριστάμενα μέλη της Παράταξής μας.

Ακολούθως επεσήμανε την απουσία πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Επικεφαλής των εκλογικών συνδυασμών και τόνισε ότι αν υπήρχε τηλεμαχία – ντιμπέιτ, στην οποία τους καλέσαμε, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα και έφερε ως παράδειγμα τη νίκη του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος, ως εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, τόσο με προφορικές οχλήσεις όσο και με επιστολές που απεστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, για την ενότητα του Δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου και τη δημιουργία μιας Αυτοδιοικητικής Πολιτικής Συμμαχίας η οποία, στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλησης και συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων που θα συνέπρατταν, θα συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Με τις ανωτέρω επιστολές τονίζαμε μάλιστα ότι μόνο η ενότητα όλων των δυνάμεων (ατομικών και συλλογικών) του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου θα εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ οι προσκληθέντες δεν ανταποκρίθηκαν στην ανωτέρω πρόσκληση για ενότητα. Και έτσι υπονομεύτηκε και κατέστη αδύνατη η δημιουργία ενός ενιαίου Δημοκρατικού Μετώπου, που θα αντιμετώπιζε νικηφόρα κατά την άποψή μας την καθεστωτική Δημοτική Αρχή του κ. Παπαναστασίου.

Τέλος αναφέρθηκε στους παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Αγρινίου.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις από όλους σχεδόν τους παρισταμένους και ομόφωνα διατυπώθηκε ρητά και κατηγορηματικά η βούλησή τους να συνεχιστεί, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα υπερβαίνει τις στενά κομματικές διαδικασίες, ο αγώνας και η προσπάθειά μας για την υπεράσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου Αγρινίου.

Επίσης συμφωνήθηκε να διατηρηθούν τα γραφεία και η ιστοσελίδα της παράταξής μας για την ενημέρωση των πολιτών και την προβολή των θέσεων και προτάσεών μας.

Τέλος ο Επικεφαλής της Παράταξής μας και οι εκλεγέντες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι δεσμεύτηκαν ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους με δυναμισμό, επάρκεια και πληρότητα ελέγχοντας αυστηρά τη Δημοτική Αρχή και θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα πάντοτε και κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας.

Συνεχίζουμε δυνατά και υπερκομματικά

Αγρίνιο 30/10/2023

Γραφείο Τύπου

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ –
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο