Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Γενική την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και όσους εργάζονται στον κλάδο των κατασκευών να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.....

Να κουβεντιάσουμε :

§ Για τα προβλήματα που βιώνουμε με τη μεγάλη ακρίβεια , που όσο πάει και οξύνεται, με αποτέλεσμα το μεροκάματο να μη φτάνει να καλύψει τις ανάγκες μας.

§ Σχεδόν σε καθημερινή βάση συνάδελφοι σακατεύονται ή σκοτώνονται στον αγώνα για το μεροκάματο λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και της εντατικοποίησης της εργασίας ( περισσότερες ώρες δουλειάς με 10ωρα και πίεση να βγει η δουλειά ).

§ Τα κλεμμένα ένσημα που δεν βάζουν όλοι σε όλους τους συναδέλφους.

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους ίδιους τους συναδέλφους στις περιοδείες που πραγματοποίησε το σωματείο αυτές τις μέρες για την οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.

Οι ίδιοι οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να γίνει, ότι δεν πάει άλλο.

Γι’ αυτό κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη μετατρέποντας τη σε οργισμένη απάντηση.

Απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου που τώρα μας λένε ότι για να τα βγάλουμε πέρα πρέπει να βρούμε και δεύτερο εργοδότη , να κάνουμε και δεύτερη δουλειά , « σας δίνουμε αυτό δικαίωμα» , να δουλεύουμε μέχρι τα 74 πάνω στο μαδέρι !

Συνάδελφοι, κάνουμε το βήμα , μαζικοποιούμε το δικό μας « όπλο» , το σωματείο μας, κανένας συνάδελφος , κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

Παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας για να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ , να μην ακουστεί σκεπάρνι σε καμιά οικοδομή , σε κανένα γιαπί. Να νεκρώσουν τα εργοτάξια.

Με τον αγώνα μας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Ø Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων .

Ø Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ø Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Σ.Σ.Ε.

Ø Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων εργασίας σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Σύνθημά μας « Οι ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ δεν σκύβουν το κεφάλι , το δίκιο θα κερδίσουν με αντίσταση και πάλη».

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο