Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης οι βραβεύσεις πρωτευσάντων απόφοιτων Λυκείων σχολικού έτους 2023


Κώστας Λύρος  : «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους  που έχουν λάβει ακαδημαϊκή κατάρτιση, και μακριά από τοξικότητες   καλούνται  να  δημιουργήσουν, να μεγαλουργήσουν και να βοηθήσουν τον τόπο μας»....

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της  Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ιερής Πόλης  Μεσολογγίου, για δεύτερη χρονιά φέτος, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, η εκδήλωση  βράβευσης προς τιμήν των τριών πρωτευσάντων απόφοιτων από κάθε Λύκειο του Δήμου μας, για το έτος 2023

Η εκδήλωση αυτή  έχει θεσμοθετηθεί από την νυν δημοτική αρχή σε ετήσια βάση ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των κόπων και των προσπαθειών των ικανών αυτών νέων που δίνουν το παράδειγμα και την προοπτική της αισιοδοξίας και της προόδου για τον τόπο μας.


Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου στο χαιρετισμό  του απευθυνόμενος στα παιδιά επεσήμανε  «Η επιτυχία σας αυτή   είναι η αρχή ενός μεγάλου δρόμου που εύχομαι να σας οδηγήσει στους χώρους της επιστήμης, της γνώσης αλλά και της ανθρωπιάς. Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση απονομής τιμής στους άξιους νέους μας και η οποία εύχομαι να παραμείνει σαν θεσμός. Και ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που την αγκαλιάζετε.

Το όραμα μας ως δημοτική αρχή αλλά και δική μου προσωπική επιθυμία είναι να χτίσουμε μια κοινωνία φιλόξενη για σας, σύγχρονη, χωρίς  βαρίδια, μια κοινωνία  ανοικτή. Και όλοι εσείς αφού κάνετε τον κύκλο σας αποκομίζοντας γνώση, δεξιότητες και τεχνογνωσία, να μπορείτε και να θέλετε  να επιστρέψετε  στον τόπο σας. Να πάρετε πρωτοβουλίες, να δημιουργήσετε  και να μεγαλουργήσετε. Η κοινωνία μας σας έχει ανάγκη»

 Ολοκληρώνοντας ο Κώστας Λύρος συνεχάρη  τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και πέτυχαν τους στόχους τους και ειδικά στους βραβεύσαντες ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία,  να γίνουν άνθρωποι της προσφοράς, να συνεχίσουν να κάνουν περήφανες τις οικογένειες τους, να βοηθούν και να συνεργάζονται «γιατί μια κοινωνία πρέπει να αποβάλλει την τοξικότητα, χρειάζεται να είναι αδελφωμένη για να πάει μπροστά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου. 

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν και βράβευσαν τους αριστούχους ο  Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Σκάλκος ο Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης και ο κ. Φώτης Σκληρός, ως εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες :

1ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 ΑΡΙΔΑ  ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΡΑΦΑΕΛΛΑ   

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΜΠΑΣΙΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

ΚΑΛΔΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


1ο  ΕΠΑΛ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΕΝΕΛΑΟΣ 

ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

ΙΛΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 


ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑ  ΕΙΡΗΝΗ 


ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΜΕΛΙΚΟΚΗ  ΕΥΓΕΝΙΑ

ΜΑΝΘΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΓΑΡΔΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

ΣΑΛΑ ΕΥΘΥΜΙΑ 

ΝΤΑΚΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΑΤΣΑΡΕΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ 

ΤΣΙΡΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

ΣΕΡΜΕΤΖΕΛΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 


ΕΠΑΛ ΚΑΤΟΧΗΣ

 ΞΥΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο