Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ετεροδημότες Δήμου Ξηρομέρου. Ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας, που επιβάλλεται να έχουν λόγο και συμμετοχή στα κοινά του Δήμου μας.


πηγη :  mytikaspress.

Αφορμή για το παρόν σύντομο άρθρο, είναι για να πούμε την δική μας επώνυμη γνώμη και να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας στην άποψη που από καιρό εις καιρό κυκλοφορεί στο δημόσιο λόγο, όπου ουσιαστικά προσπαθεί να διαχωρίσει τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, σε αυτούς που κατοικούν μόνιμα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου και στους ετεροδημότες, στους γνήσιους Ξηρομερίτες και στους μη γνήσιους.......
Εκτός από τα σοβαρά ζητήματα διακρίσεων και δημοκρατικότητας που ενέχει αυτή η άποψη, για ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, που έχουν συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα εδώ, αλλά και περιουσιακά στοιχεία, προσωπικά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μερίδα συμπατριωτών μας, ίσως είναι πιο αντικειμενικοί κριτές για τα προβλήματα και για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και επαγωγικά οι προτάσεις τους αλλά και οι επιλογές τους, ίσως να είναι και πιο ορθές.
Πεποίθηση μας είναι ότι βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά και στην πιο πραγματική τους διάσταση από την απόσταση στην οποία βρίσκονται και έξω από τις καθημερινές τριβές και ζυμώσεις, που ταλανίζουν τους μόνιμους κατοίκους, με τις προσωπικές κόντρες, τις σκοπιμότητες, τις κακιούλες και τους επηρεασμούς κάθε λογής.
Επίσης ο νόστος και η αγάπη τους για τα πάτρια εδάφη, τους μεγαλώνει την επιθυμία να δουν τον γενέθλιο τόπο να πηγαίνει μπροστά και να έχει μία θετική πορεία, για να μπορέσουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή.
Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν δύο ταχυτήτων δημότες στον Δήμο Ξηρομέρου. Οι ετεροδημότες είναι ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας, που επιβάλλεται να έχουν λόγο και συμμετοχή στα κοινά του Δήμου μας.
Επίσης θεωρούμε, με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ότι η μαζική συμμετοχή των ετεροδημοτών επιβάλλεται.
Έχουμε ανάγκη και είναι ζητούμενο, να προσμετρηθεί στις προσεχείς εκλογές, που είναι η ύψιστη στιγμή για την τοπική μας Δημοκρατία και η δική τους επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο