Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Χιλιάδες κόσμου στo Γλέντι στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου


     Ένα από τα μεγαλύτερα αυγουστιάτικα γλέντια πραγματοποιήθηκε προχθες 17 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου με διοργανωτή τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας
    Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής που τραγούδησαν και χόρεψαν στο παραδοσιακό γλέντι, ενώ παράλληλα γεύτηκαν δωρεάν πεντανόστιμη ψητή προβατίνα...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...     Καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τους χιλιάδες καλεσμένους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Ζορμπάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση είναι η πρώτη του συλλόγου και είναι γεμάτη με παράδοση, ιστορικές μνήμες και συναισθήματα. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Βασίλης Μουρκούσης πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και ο Παναγιώτης Κοντός καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας.
     Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, το πρόγραμμα περιελάμβανε, απονομή Πλακετών, πρώτα στο μεγάλο τραγουδιστή Γιάννη Κωνσταντίνου για την τεράστια προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι  και μετά στην ομάδα του χωριού «ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ» για την άνοδο της, στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας.
      Τη βραδιά ανέλαβε μουσικά το ανερχόμενο αστέρι στο κλαρίνο Βασίλης Μαρκόπουλος πλαισιωμένος με τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μας μουσικής, όπως ο Γιάννης Κωνσταντίνου, η Ξένια Βέρρα και ο ταλαντούχος Θανάσης Αναγνωστέλος, κρατώντας «αναμμένο» το κέφι του κοινού από τις 10:30 το βράδυ έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.
       Το κέφι ήταν  μεγάλο και το γλέντι κράτησε μέχρι την ανατολή του ήλιου και όλες οι γενιές ήταν παρούσες, με τη νεολαία να σέρνει το χορό και να σκορπά αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη διατήρηση των πολιτιστικών μας αξιών, ηθών και εθίμων.
Και του χρόνου!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο