Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Νίκη φούντα: Η Πολιτεία να βγάλει τις «κουκούλες» από τους αυτόκλητους σωτήρες


Γράφει η Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς

         Μεγάλωσα στην Βόνιτσα. Μεγάλωσα πηγαίνοντας από το νηπιαγωγείο χωρίς συνοδεία στο σχολείο, χωρίς να φοβάμαι ή να φοβούνται άλλοι για μένα και την ασφάλειά μου. Με θυμάμαι, όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, μόλις 14, να γράφω στην γνωστή «Έκθεση Ιδεών» της Τρίτης Λυκείου για την εγκληματικότητα που μαστίζει μόνο τις μεγαλουπόλεις, χωρίς όμως αυτή να με αγγίζει στην καθημερινότητά μου και να ακούω πολύ αργότερα για φαινόμενα ρατσισμού στις άλλες πόλεις/μητροπολιτικά κέντρα της Ευρώπης, ούτε καν στην Αθήνα μας....



      Τώρα ήρθε η στιγμή να σχολιάσω ένα θλιβερό συμβάν ρατσιστικής βίας που συνέβη στην Βόνιτσα. Να σχολιάσω τον ξυλοδαρμό δύο Πακιστανών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από δεκαπέντε συντοπίτες μου. Δεκαπέντε. Σκέφτομαι πόσο απίστευτα μου φαίνονται όλα αυτά για την μικρή μας πόλη. Τόσα πολλά άλλαξαν! Τόσο πολύ το μίσος! Η ανθρωπιά μας πού χάθηκε στην πορεία! Η περιζήτητη παιδεία μας πού βρίσκεται! Τα πολλά μας πτυχία των τελευταίων ετών πού είναι! 

     Ναι, ήταν παράνομοι μετανάστες και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται και να εργάζονται στην χώρα μας. Αλλά στις μικρές πόλεις οι μετανάστες δεν αποτελούν γκέτο, ούτε κατέστρεψαν γειτονιές, ούτε πήραν τις δουλειές “μας”. Αυτό που πραγματικά έχει συμβεί είναι το να αυξηθούν σημαντικά οι κλοπές, αλλά ποτέ, αποδεδειγμένα και με στοιχεία, αποκλειστικά εξαιτίας των μεταναστών. Αλλά και έτσι να ήταν… Ποιος από εμάς, δικαιούται να «λύνει το πρόβλημα» με αυτό τον τρόπο! Και μάλιστα σε ανθρώπους που βρισκόντουσαν απλά σπίτι τους!

        Οφείλουμε να αντισταθούμε στην ευκολία της βίας και των γενικών, των ισοπεδωτικών αφορισμών. Δεν πρέπει στο όνομα μιας γενικότερης απαξίωσης του αλλιώτικου, του διαφορετικού, να ακυρώνουμε τους Νόμους, στην πραγματικότητα όμως να ακυρώνουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το ήθος, το δικό μας. Πρέπει να αναλογιστούμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά οφείλουμε να αντισταθούμε και να μην αλλοιωθούμε. 

     Θα ήθελα να ζητούμε την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της γειτονιάς, την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών όπου υπάρχει αληθινό πρόβλημα, όπου αποδεδειγμένα οι παράνομοι μετανάστες είναι η αιτία της αύξησης της εγκληματικότητας ή απειλή για την δημόσια υγεία. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να αυτοδικούμε. Η αυτοδικία δεν αποτελεί ποτέ την λύση, είναι έλλειψη πολιτισμού και δείγμα μιας παραμορφωμένης -και παγιδευμένης στις εμμονές της και στους άδικους δικούς της κανόνες- ανθρώπινης φύσης.

      Θα δανειστώ, κλείνοντας, τα λόγια του “ειδικότερου” Γιάννη Πανούση:
     «Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους δεν είναι συμβατά με την ελληνική δημοκρατία, τον ελληνικό πολιτισμό, τη φιλελεύθερη κοινωνία μας. 
      Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που εμφανίζονται ως αντίποινα για πράξεις που έχουν τελέσει μέλη των ομάδων – στόχων, όχι μόνο ακυρώνουν το Κράτος Δικαίου και τον νομικό πολιτισμό, αλλά δηλητηριάζουν και την κοινωνία με ψευδοϊδεολογήματα περί «νομιμοποιημένης αντεκδίκησης» και «δίκαιης αυτοδικίας».
      Προτού επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφιστικής βίας, πρέπει η Πολιτεία να βγάλει τις «κουκούλες» από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής για να δουν όλοι τα πρόσωπά τους.
      Η Δημοκρατική Αριστερά έχει εδώ και ένα μήνα καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.»


4 σχόλια:

  1. δεσποινης βουλευτινα ,
    αφηστε τους σχολιασμους σε στιλ δημοσιογραφικου αρθρου σε εγκριτη εφημεριδα και φροντιστε να καταψηφισεται τα νεα μετρα που θα επιβαλει η κυβερνηση σας στους συντοπιτες μας....

    η παγιδα που θελεται να μας οδηγησετε και να χωρισεται το κοσμο σε παραταξεις δεν θα περασει...
    αλλου ειναι τα προβληματα και οχι το ξυλο που πεφτει επεφτε και θα πεφτει για λογους τσαμπουκα...

    ο ρολος σας σαν βουλευτης της ''δημοκρατικης΄΄ αριστερας επιβαλει τα ψαξεται τα αιτια της βιας μεταξυ φτωχων νεων
    (ελληνων και ξενων), και οχι να καταδικασεται κατι που δεν καταλαβαινεται...και τα αιτια ειναι γνωστα και ξεκινανε απο την τσεπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, έχει δίκιο η κοπέλα.
    Τώρα που πιάσανε και τον φονιά της Πάρου, λέει να βγουν οι κουκούλες.
    Άστο, αυτές βγήκαν ήδη.
    Σας ξέρουμε εσάς τους αριστερούς επαναστάτες, με τις δεξιές τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15ατομα για 2 πακιστανους...''ελληναρα'' σε σιχαθηκα.ο ξενιος ζευς οριζει να απελαυνονται οιλαθρομεταναστες με ηρεμες κι αν μη τι αλλο νομιμες διαδικασιες,οχι με τραυματισμους,''παληκαριες'' κ.ο.κ!τοσα ατομα για να βαρεσετε δυο μεταναστες?στον παππου σας που εκανε περιουσιες στο εξωτερικο ετσι του φερονταν που ''ετρωγε τα λεφτα΄΄ απο τους ντοπιους??ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΙΣΧΟΣ!ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτη ερωτηση

    Κατεθεσε ερωτηση η ΜΗΜΑΡ για το σχέδιο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ??(Τελεί υπο την έγγρισή του κυρίου ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ??)

    Δεύτερη ερώτηση

    η ΔΗΜΑΡ και η κυρία Φούντα θα ψηφίσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρίας ??

    Τρίτη ερώτηση
    Ποια είναι η θέση της για το κόψιμο απο συντάξεις του ΟΓΑ 30 ευρώ όταν οι συντάξεις αυτές δεν ξεπερνούν σε καμιά περιπτωση τα 500 € ???

    Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα σχόλια της για την ρατσιστική Βία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο