Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Περισσότεροι επιτυχόντες φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις - Αναλυτικά οι βάσεις


        Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (results.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
     Το ποσοστό επιτυχίας φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρσι, καθώς ανήλθε σε 69% από 62% το 2011....



    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.
     Άνοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στις σχολές της Νομικής, της Φιλολογίας, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές καθώς και σε ιατρικές σχολές.
      Άνοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.
Αντιθέτως, πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο