Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Λειτούργησε στα Παλιάμπελα Βόνιτσας χτες ο Μητροπολίτης


            Στα πλαίσια των ποιμαντικών του δραστηριοτήτων χτες Κυριακή 19 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς λειτούργησε στην εκκλησία στα Παλιάμπελα Βόνιτσας μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων πιστών και ενημέρωσε τους πιστούς για το τι ακριβώς πρεσβεύει η εκκλησία του Παλιού Ημερολογίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και τον αρχιμανδρίτη Ανατόλιο Ψυχογιό να αποκηρύξει τη «σχισματική εκκλησία στην οποία έχει προσχωρήσει και να επιστρέψει στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», όπως ανέφερε....      Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μητροπολίτης δεν ανέβασε τους τόνους και με επιχειρήματα προσπάθησε να ενημερώσει τους πιστούς. 
     Θυμίζουμε ότι με την αποχώρηση του Ανατολίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την προσχώρηση του στην  εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την ανακήρυξή του ως «Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος», ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται  τους Ιερούς Κανόνες που πάρθηκαν με την Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας με την οποία Ναός ο οποίος έχει τελεσθεί Ορθόδοξη Λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά η τέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας άλλης Θρησκείας, Δόγματος ή Σχίσματος
    Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος Ναός.

3 σχόλια:

  1. αυτα σας ειπαν να γραψετε και αυτα προφανώς γράψατε.σταματηστε να παιρνεται εντολες και αφηστε τους αναγνώστες να σχολιαζουν ελευθέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο και βασικό στάδιο του φασισμού είναι η λογοκρισία. Μπράβο σας!!Το περνάτε με βαθμό Άριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε καλά και προπάντων υπάκουα παιδιά αφού γράφετε ότι ακριβώς σας λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο