Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΑΣΤΑΚΟΣ: Ο Αλέξανδρος Κυριαζής μας ταξίδεψε με το βιβλίο του, στη Μπαμπίνη στα χρόνια του μεσοπολέμου


            Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ποιοτική παρουσίαση του νέου βιβλίου «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι..», του Μπαμπινιώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Κυριαζή, έγινε χθες βράδυ Πέμπτη 16 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου στον Αστακό. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστακιωτών και τον Σύλλογο Γυναικών Αστακού,  με την στήριξη του: ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου.....



     Το βιβλίο σε μεταφέρει στην ιστορία του χωριού της Μπαμπίνης από τις αρχές του 20ού αι. μέχρι και τη δεκαετία του 1950 και  παρουσιάζει πρωτογενές ιστορικό υλικό για την Μπαμπίνη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, την περίοδο του Μεσοπολέμου, της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου.
      Τον συντονισμό παρουσίασης του βιβλίου έκανε η πρόεδρος του Σύλλογου Γυναικών Αστακού Γιάννα Ζούλα-Ρεπάνη, η οποία  διηύθυνε την εκδήλωση με μαεστρία και επεσήμανε ότι το βιβλίο προσεγγίζει με τρυφερότητα την ιστορία της Μπαμπίνης, μεταφέροντας όχι μόνο εικόνες αλλά και μυρωδιές παλιότερης εποχής.

        Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γιώργος Μπόνης Πρόεδρος Συλλόγου Αστακιωτών, Βασίλης Ζαγκότας Εκπαιδευτικός, Ιστορικός, Γιάννης Δημητρούκας, Δρ. Βυζαντινολογίας Πανεπιστημίου  Μονάχου και ο Άρης Μπιτσώρης, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, οι οποίοι, ένας προς ένας,  μίλησαν με πολύ γλυκά λόγια για το βιβλίο, αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον συγγραφέα,  και διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του νέου βιβλίου, που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους  «στα παλιά» χρόνια της Μπαμπίνης. 
      Την παρουσίαση έκλεισε  ο συγγραφέας του βιβλίου Αλέξανδρος Κυριαζής ο οποίος με φωνή τρεμάμενη, πότε από συγκίνηση και πότε από νοσταλγία  ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους παρευρισκομένους και την συντονίστρια, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να καταπιαστεί με το θέμα λέγοντας ότι αποτελεί  καταγραφή  των παιδικών και εφηβικών αναμνήσεων από το χωριό του την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.




























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο