Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Προϋποθέσεις εξαγωγής ζώντων ζώων στην Τουρκία


      Το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει κυρίως τους εμπόρους ζώντων ζώων καθώς και οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο ότι, προκειμένου να γίνει άρση απαγόρευσης των εξαγωγών ζώντων ζώων από τη χώρα μας προς την Τουρκία, η οποία έχει εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον, απαίτηση της τουρκικής πλευράς είναι, όλα τα ζώντα ζώα προς εξαγωγή από τη χώρα μας προς την Τουρκία να διέρχονται μέσα από εγκεκριμένα κέντρα συγκέντρωσης.....



      Η Τουρκική απόφαση προέκυψε στη διάρκεια επίσκεψης των Τούρκων κτηνιάτρων στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο και σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την 07-08-2012 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ, και στην οποία συμμετείχε υπάλληλος της υπηρεσίας μας.
        Για περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή λειτουργία των εγκεκριμένων κέντρων συγκέντρωσης ζώντων ζώων καθώς και τις απαιτήσεις της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο