Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Θάνου Μωραϊτη - Παύλου Μοσχολιού


      Συνάντηση εργασίας με τον  Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό είχε την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχείο της πόλης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραϊτης. Στη συνάντηση ο κ. Μοσχολιός ενημέρωσε τον βουλευτή για τις εξελίξεις αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και την φημολόγια περί κατάργησής του. Επίσης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της συνέχισης λειτουργίας της εφορίας στο Αγρίνιο....



     Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας υπήρξε για μια ακόμη φορά συμφωνία απόψεων και συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μωραϊτης «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλαδας αποτέλει μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για την κατοχύρωση και ενίσχυση του ακαδημαικού δίπολου του νομού το οποίο θα αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου». «Θα είμαστε έδω για να περιφρουρήσουμε μια πορεία και αγώνες δεκαετιών. Ειδικά τώρα που το Πανεπιστήμιο έχει βρει τον βηματισμό του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης. Όπως είναι ήδη γνωστό άλλωστε έχει δρομολογηθεί κατά τη θητεία του κ. Μωραϊτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης η δημιουργία πανεπιστημιακου campus μεσω ΣΔΙΤ.
       Για το θέμα των εφοριών ο κ. Μωραϊτης εξέφρασε τη θέση ότι για την  Αιτωλοακαρνανία συντρέχουν απολύτως λόγοι (μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, κακό οδικό δίκτυο κτλπ) να συμπεριληφθεί στις εξαιρέσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν στον τελικό σχεδιασμό του υπουργείου. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις επαφές του σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο