Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σύλληψη πέντε ατόμων για αρχαιοκαπηλία στο Αγρίνιο


       Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο για αρχαιοκαπηλία και αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
       Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 22, 39, 44 και 56 ετών αντίστοιχα, και έναν Αλβανό ηλικίας 31 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία λίθινη προτομή γενειοφόρου άνδρα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα μεταλλικό κύπελλο, δύο ζωόμορφα μεταλλικά αντικείμενα και δύο χρυσά ενώτια....



Αναλυτικά αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής :
       Συνελήφθησαν χθες (30-08-2012) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 39, 44 και 56 ετών καθώς και ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 31 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Μία (1) λίθινη προτομή γενειοφόρου άνδρα
•    Ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι
•    Ένα (1) μεταλλικό κύπελλο
•    Δύο (2) ζωόμορφα μεταλλικά αντικείμενα
•    Δύο (2) χρυσά ενώτια

     Τα ανωτέρω αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο, η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
     Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (31-08-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο