Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: νέο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας για παιδιά με αναπηρία


       Υπεγράφη χθες το μεσημέρι από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής νέου διώροφου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Αγρίνιο, με προϋπολογισμό 5.480.000 ευρώ.....



     Το έργο που θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους έχει δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου και χρονική διάρκεια υλοποίησης τους 24 μήνες. Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου «το Παράρτημα Αγρινίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) σκοπεύει να χτίσει καινούργιο κτίριο για την μεταστέγαση και διεύρυνση των Υπηρεσιών του ως Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και για την δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας».
       Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίου σε οικόπεδο 2.028 τετραγωνικών μέτρων που έχει ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Αγρινίου. Το κτίριο θα είναι διώροφο, με συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα. Το ισόγειο του κτιρίου θα έχει επιφάνεια 640 μέτρα και ο όροφος 576 μέτρα, η δε διαμόρφωση του θα αναπτύσσεται σε δυο πτέρυγες κάθετες μεταξύ τους σε σχήμα «Γ». Το υπόγειο περιλαμβάνει μηχανολογικούς χώρους και 30 θέσεις στάθμευσης.
    Στους δυο ορόφους, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου, θα υπάρχουν όλοι οι χώροι θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κ.λπ. ενώ στο ισόγειο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Διημέρευσης για να είναι δυνατή η άμεση χρήση του εξωτερικού χώρου από τα παιδιά στην καθημερινή διαμονή τους. Στον όροφο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Αποκατάστασης.
      Να σημειωθεί ότι η ΕΛΕΠΑΠ στη σημερινή της δομή παρέχει στο Αγρίνιο θεραπευτικά προγράμματα αποκλειστικά για εξωτερικούς ασθενείς σε πρωινό ωράριο και σε εβδομαδιαία βάση από 125 έως 140 παιδιά, με συνολικό προσωπικό 15 άτομα, απασχολώντας φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνική λειτουργό, παιδοψυχολόγο, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
   Στον προϋπολογισμό του έργου εντάσσεται και η προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού.
    «Έχουμε ήδη επισημάνει ότι οι υποδομές της Υγείας και της Παιδείας, η στήριξη της κοινωνίας μας με την κατοχύρωση των στοιχειωδέστερων κοινωνικών αγαθών και Υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «το νέο Κέντρο για τα παιδιά με αναπηρία στο Αγρίνιο θωρακίζει τις υποδομές μας σ’ έναν ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα στον οποίο έως τώρα καταγράφονταν κενά. Θα επαναλάβω ότι όλα τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ απαιτούν γρήγορο βηματισμό ώστε να μην χαθούν πολύτιμες ευκαιρίες για την Δυτική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο